ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Βίλατζ Γιουνάιτεντ»: Η πρώτη τηλεοπτική σειρά για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην περιφέρεια (vid)

Το νέο ντοκιμαντέρ απεικονίζει το πάθος του που υπάρχει στα γήπεδα των τοπικών πρωταθλημάτων. Αναδεικνύει την κοινή αγάπη που έχουν οι κάτοικοι για το ποδόσφαιρο.

Στα βουκολικά τοπία της Ελλάδας, όπου τα χωράφια αναμειγνύονται με βοσκοτόπια και αρχαία μνημεία, βρίσκεται και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Από τα αγροτικά εδάφη μέχρι τις παραμεθόριες περιοχές, αυτά τα γήπεδα είναι πανταχού παρόντα στην ελληνική ύπαιθρο.

Κάθε χωριό διαθέτει τη δική του ποδοσφαιρική ομάδα και το δικό του γήπεδο, που ποικίλει από απλά χωμάτινα γήπεδα μέχρι εκείνα που κοσμούνται με γρασίδι. Οι ομάδες κυμαίνονται από καλά οργανωμένες οντότητες μέχρι σε αυτές που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα. Ωστόσο, το πάθος για το ποδόσφαιρο και το άθλημα παραμένει ένα σταθερό, ακλόνητο συναίσθημα που μοιράζονται όλοι.

Η ανθρωποκεντρική σειρά - ντοκιμαντέρ «Βίλατζ Γιουνάιτεντ», όπου το σενάριο και η παραγωγή είναι του Θανάση Νικολάου, ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Κώστας Αμοιρίδης, διασχίζει όλη τη χώρα. Παρακολουθεί αυτές τις κοινότητες των χωριών και τις ποδοσφαιρικές τους ομάδες, αποτυπώνοντας τους παίκτες που αγωνίζονται αποκλειστικά για το χειροκρότημα και την υπερηφάνεια του χωριού και της φανέλας τους.

Το ταξίδι στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και τις ομάδες αυτών των μικρών κοινοτήτων ξεκινά από το Πευκοχώρι της Χαλκιδικής και την Αιγέα Παλλήνης, την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα.

Το Πευκοχώρι που αποκτά ζωή κάθε καλοκαίρι με τους τουρίστες να κατακλύζουν τις παραλίες, τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, πέφτει σε χειμερία νάρκη μετά τον Οκτώβριο. Κατά τη διάρκεια αυτών των πιο ήσυχων μηνών, η Αιγέα Παλλήνη είναι ο λόγος που υπάρχει σφυγμός στο χωριό. Η ποδοσφαιρική ομάδα, που αρχικά υποστηρίχθηκε από τον Στράτο Διονυσίου, παραμένει ενεργή χάρη στον πρόεδρο της κοινότητας, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος, διευθυντής, προπονητής και περιστασιακά τερματοφύλακας της ομάδας.

Πηγή: gazzetta.gr