ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ποδοσφαιριστές που έγιναν αγρότες: Από το χορτάρι των γηπέδων, στο γρασίδι των χωραφιών!

Το κτήμα Τζόρβα, το λάδι Λύμπε η γεωργία του Κατσαβού και η κτηνοτροφία του Μαρουκάκη.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, επέστρεψε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, και ξεκίνησε την παραγωγή ενός ανωτέρας ποιότητας ελαιόλαδου. Το ελαιόλαδο «Lybe» παράγεται απευθείας από τις ελιές της περιοχής, χρησιμοποιώντας μηχανικές μεθόδους και ψυχρή συγκομιδή, διαδικασίες που συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσικής γεύσης και των θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου.

Η οικογένεια Λυμπερόπουλου με το ελαιόλαδο της συνεχίζει την... παράδοση με τους ποδοσφαιριστές που άφησαν τη μπάλα και έπιασαν την αγροτιά.​

Κτήμα Τζόρβα...

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή του, αφού εγκατέλειψε τα ποδοσφαιρικά γήπεδα και την εστία του και μετακόμισε στον Άσωπο Λακωνίας, την πατρίδα της γυναίκας του, Χρυσαυγής Ατσιδάκου, και διατηρούν δικούς τους αμπελώνες.

«Το κτήμα μας έχει κατά βάση ελιές που παράγει το ελαιόλαδό μας και τώρα ετοιμάζουμε και τους αμπελώνες μας. Σταμάτησα το ποδόσφαιρο το 2014-2015 και ξεκίνησα ένα χρόνο μετά να ασχολούμαι με τη γη, το 2016. Σήμερα έχουμε 200 στρέμματα. Δεν γεννήθηκα με αγρότες γονείς, εγώ το ξεκίνησα. Είναι κάτι που πραγματικά λατρεύω. Μου αρέσει πάρα πολύ να ιδρώνω, να λερώνομαι, να δουλεύω πολύ σκληρά, Πλέον, είμαι 100% αγρότης. Πολλοί το έχουν ταμπού να πουν ότι είναι αγρότες. Εγώ πρώτα είμαι αγρότης και μετά επιχειρώ. Το “ποδοσφαιριστής” έχει τελειώσει εδώ και χρόνια», ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Αλέξανδρος Τζόρβας.

Κουτσόπουλος: «Τώρα βγάζω περισσότερα από αυτά που έβγαζα ως παίκτης»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Κουτσόπολος έγινε και αυτός αγρότης, έπειτα από πολυετή διαδρομή στα γήπεδα της Super League. Ο παλαίμαχος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με θητεία ακόμα σε Πανιώνιο, Ατρόμητο έχει αναλάβει με τον αδελφό του την οικογενειακή περιουσία και έχει ρίξει το βάρος του στη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Ο Βαγγέλης Κουτσόπουλος είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας το 2003 και τώρα 20 χρόνια αργότερα βρίσκεται στους Σοφάδες και κάνει τα πάντα: «Ότι μπορεί να ευδοκιμήσει στον κάμπο. Καπνό, βαμβάκι, ντομάτες, καλαμπόκι, σιτάρι αρόνια και γενικά οτιδήποτε μπορείς να αποφέρει σοδειά», έχει πει σε συνέντευξη του.

Γεωργός ο Κατσαβός

Ο Ευριπίδης Κατσαβός έχει αγωνιστεί σε ΒΕΡΟΙΑ, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Λεβαδειακό και ΑΕΛ μεταξύ άλλων και υπήρξε από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές την δεκαετία του '90. Όμως, ο πρώην άσος της Ένωσης ασχολείται πλέον με τη γεωργία και η σχέση του με το ποδόσφαιρο είναι απλά ως θεατής.

Κτηνοτρόφος ο Μαρουκάκης

Τέλος, ο Ματθαίος Μαρουκάκης έκανε σπουδαία καριέρα σε Καλλιθέα, Πανιώνιο, Ιωνικό, Παναχαϊκή, Λάρισα και Τρίκαλα, αλλά μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του διαδρομής, γύρισε στο χωριό του στη Λήμνο. Αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 32 ετών και τώρα βάζει γκολ στη γεωργία και τη κτηνοτροφία, καθώς έχει αναλάβει με τον αδερφό του την οικογενειακή τους περιουσία.

«Η γη ανέκαθεν μου άρεσε, το κατάλαβα όμως ότι θέλω να ασχοληθώ σοβαρά μαζί της στην πρώτη καραντίνα που σταμάτησε το πρωτάθλημα και γύρισα στη Λήμνο, εκεί έγινε το κλικ για να γυρίσω πίσω και να ασχοληθώ σοβαρά μαζί της. Ξέρεις, είμαι ένας μοναχικός λύκος, γι’ αυτό μετακόμισα εδώ. Το να είσαι αγρότης είναι η πιο όμορφη δουλειά στον κόσμο, γιατί σου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας, είσαι σε επαφή με τη φύση, λερώνεις τα χέρια σου και δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Τώρα είμαι αγρότης. Ζω μια δεύτερη ζωή, έναν δεύτερο πρωταθλητισμό μετά το ποδόσφαιρο. Έχουμε την οικογενειακή μας φάρμα, τα χωράφια μας, είμαι αφοσιωμένος σε αυτά. Δεν θέλω απλά να βοηθήσω τον αδερφό μου, που όλα αυτά τα χρόνια που έλειπα τα “έτρεχε” όλα με τον πατέρα μου, θέλω να παράξω κορυφαίο έργο και να βοηθήσω κι εγώ να “μεγαλώσουμε” τις δουλειές μας. Είμαι καλυμμένος, κάνω κάτι που αγαπάω», ανέφερε σε συνέντευξη του.

ΠΗΓΗ