ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Σαν το γκολ του Δεληκάρη στο Ελλάδα - Δυτική Γερμανία, δεν είχα ξαναδεί!»

Η Ελλάδα να βάζει «στοπ» στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια εν έτει 1974Δυτική Γερμανία; Κι όμως έγινε, μία ημέρα σαν και σήμερα (20/11) πριν από 49 χρόνια. Και ο Κώστας Ελευθεράκης, εκ των πρωταγωνιστών -και σκόρερ- εκείνο το μεσημέρι, θυμάται τα πάντα με λεπτομέρεια. Ειδικά εκείνο το αριστούργημα του «ιπτάμενου» Γιώργου Δεληκάρη...

ΜπεκενμπάουερΧάινκεςΒίμερΜάγερ είναι μόνο μερικοί, από τους αστέρες της εθνικής ομάδας της Δυτικής Γερμανίας, που «πάτησαν» το χορτάρι του Γεώργιος Καραϊσκάκης, το μεσημέρι της 20ης Νοεμβρίου του 1974.

Με τον «αέρα» των Παγκόσμιων Πρωταθλητών, έχοντας κατακτήσει λίγους μήνες πριν, το Μουντιάλ που διοργανώθηκε στο «σπίτι» τους, θεώρησαν πως το ματς με την Εθνική Ελλάδας, για τα προκριματικά του EURO 1976, θα ήταν εύκολη υπόθεση. Εν τέλει, «φλέρταραν» με την ήττα και αρκέστηκαν στο 2-2!

Ο Κώστας Ελευθεράκης, από τα σπουδαιότερα χαφ που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο, μεγάλος πρωταγωνιστής σε εκείνο το ματς και σκόρερ του δεύτερου γκολ του συνόλου του Αλκέτα Παναγούλια, μίλησε στο BN Sports, για τα όσα έζησε εκείνη την ημέρα.

Το ταλέντο μίας χαρισματικής φουρνιάς, ο box-to-box ρόλος πριν ακόμη... ανακαλυφθεί ο όρος και το έργο τέχνης, του Γιώργου Δεληκάρη.

Διαβάστε περισσότερα...