ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πένθος στην Αγγλία! «Έφυγε» ο μύθος, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Ο Τσάρλτον θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών για τους «κόκκινους διάβολους», με τη φανέλα των οποίων πέτυχε 249 γκολ σε 758 εμφανίσεις από το 1956 ως το 1973. Κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1968 και τρεις τίτλους στην First Division. Ο μύθος της Αγγλίας σήκωσε με την Εθνική ομάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 και έβαλε 49 γκολ, επίδοση που αποτέλεσε ρεκόρ από το 1970 μέχρι το 2015.

«Με μεγάλη λύπη αναφέρουμε ότι ο Σερ Μπόμπι αναπαύθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειάς του. «Θέλουμε να πούμε ‘ευχαριστώ’ σε όσους βοήθησαν για τη φροντίδα του και σε όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν. Θα θέλαμε να ζητήσουμε να γίνουν σεβαστές αυτές οι στιγμές για την οικογένεια».

Ανακοίνωση έβγαλε φυσικά και η Γιουνάιτεντ. «Ο Σερ Μπόμπι ήταν ήρωας για εκατομμύρια ανθρώπους, όχι μόνο στο Μάντσεστερ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο σύλλογος στέλνει συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Νόρμα, τις κόρες τους και όσους τον αγάπησαν».

filathlos.gr