ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τα τρία σενάρια που στέλνουν την Ελλάδα απευθείας στο EURO 2024!

Η Εθνική πήρε μια σπουδαία νίκη στο Δουβλίνο με την Ιρλανδία (2-0) και σε συνδυασμό με το διπλό της Γαλλίας στην Ολλανδία με 2-1 κρατάει την τύχη στα χέρια της για απευθείας πρόκριση στο EURO 2024, χωρίς να χρειάζεται το... μαξιλαράκι του Nations League.

Το πρώτο και κύριο σενάριο που δίνει απευθείας πρόκριση στη γαλανόλευκη, είναι να κάνει το "2 στα 2", δηλαδή να νικήσει την Ολλανδία και την Γαλλία στην OPAP Arena, χωρίς να ενδιαφέρεται τι έχουν κάνει οι "οράνιε" με Ιρλανδία και Γιβραλτάρ. Θα έχει φτάσει τους 18 βαθμούς και θα της φτάνουν για να είναι παρούσα στα γήπεδα της Γερμανίας.

Από 'κει και πέρα, αν νικήσει την Ολλανδία, της αρκεί ακόμα και η ισοπαλία με την (αδιάφορη βαθμολογικά) Γαλλία, καθώς θα έχει 16 βαθμούς έναντι 15 της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Το τρίτο σενάριο είναι να νικήσει την Ολλανδία με σκορ που καλύπτει το 3-0 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα, ώστε να την "έχει" στην ισοβαθμία. Σε αυτό το ενδεχόμενο, έχει την... πολυτέλεια να χάσει από τη Γαλλία, αφού θα έχει 15 βαθμούς και οι οράνιε θα μπορούν να φτάσουν μάξιμουμ τους 15, αλλά θα υπολείπονται έναντι της γαλανόλευκης.

Η βαθμολογία: 

1. Γαλλία 18 (6 ματς)

2. Ελλάδα 12 (6 ματς) 

3. Ολλανδία 9 (5 ματς)

4. Ιρλανδία 3 (6 ματς) 

5. Γιβραλτάρ 0 (5 ματς)

filathlos.gr