ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Επιστροφή στην SL2 για τον Αλμωπό!

Στην επιτροπή Εφέσεων προσέφυγε ο Αλμωπός Αριδαίας για να ανατρέψει την απόφαση της αθλητικής δικαστού για αποκλεισμό του από το πρωτάθλημα.

Αυτή εκδικάστηκε την Πέμπτη (21/09) στην ΕΠΟ και όπως φάνηκε, οι Κυανόλευκοι οδεύουν προς επιστροφή στη Super League 2. Εξάλλου, εάν καταπέσει η εγγυητική επιστολή δίνεται 15νθήμερη προθεσμία συμπλήρωσης, ενώ εκτός των άλλων ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει πρόστιμο για οφειλές σε παίκτες και όχι αποβολή.

Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση και παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Την ΠΑΕ εκπροσώπησε ο νομικός Χάρης Γρηγορίου, ο οποίος τόνισε ότι λίγη ώρα πριν τη συζήτηση πήρε καθαρογραμμένο το σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου και από αυτό προέκυψε ένας επιπλέον λόγος έφεσης.

«Έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα», είπε αρχικά και προσκόμισε περσινές αποφάσεις για τους Ηρόδοτο, Απόλλωνα Λάρισας, οι οποίοι σε αντίστοιχες υποθέσεις δικαιώθηκαν από την ίδια σύνθεση της επιτροπής. Ακολούθως είπε: «Η ΕΕΑ καλεί τις ομάδες να καταθέσουν δικαιολογητικά ως 15 Ιουλίου και δίνει 10ήμερη προθεσμία συμπλήρωσης τυχόν ελλείψεων. Ο Αλμωπός τα υπέβαλε και στις 27 Ιουλίου η ΕΕΑ ζήτησε να προσκομιστούν ως τις 7/8 υπεύθυνη δήλωση νομίμου εκπροσώπου περί μη οφειλής και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εκκρεμούν υποθέσεις επί αθλητικής διαδοχής.

Εμείς έχουμε εγγυητική αορίστου διάρκειας. Έχουμε οφειλές σε παίκτες, δεν το κρύβουμε. Στις 5/9 εξετάστηκε το πιστοποιητικό και ο πρόεδρος υπέβαλε υπεύθυνη δήλωση περί μη οφειλής, ελπίζοντας ότι θα διακανονίσει ή ρυθμίσει οφειλές 160-170 χιλιάδων. Εξετάστηκε ο φάκελος και ακολούθως έγινε η αναλογική κατάπτωση έπειτα από αιτήματα 15 παικτών. Το σκεπτικό της ΕΕΑ ήταν ότι δεν χορηγεί πιστοποιητικό και για οφειλές και για μη κατάθεση εγγυητικής. Κατά τον χρόνο εξέτασης του φακέλου είχαμε εγγυητική. Και έχουμε και τώρα, γιατί το άρθρο 78παρ.5 του Ν.2725/1999 προβλέπει 15νθήμερη προθεσμία αναπλήρωσης.

Το άρθρο 78παρ.8 αναφέρει:

"Με εξαίρεση την περίπτωση της παρ. 4, σε κάθε άλλη περίπτωση ολικής ή μερικής κατάπτωσης εγγυητικής επιστολής κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η ενδιαφερόμενη Α.Α.Ε. υποχρεούται να καταθέσει νέα ισόποση εγγυητική επιστολή, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την κατάπτωση. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, με απόφαση της Ε.Ε.Α. ανακαλείται το πιστοποιητικό της παρ. 3 του άρθρου 77Α και επέρχονται οι συνέπειες της παρ. 8Α".

Να μην πάρουμε πιστοποιητικό για οφειλές, όχι και για μη κατάθεση εγγυητικής. Η δικαστής, δικαιολογεί την απόφαση με μία μόνο παράγραφο και αναφέρεται στο άρθρο 4 του Ν.2725/1999:

"Αν δεν προσκομιστεί η συμπληρωματική εγγυητική επιστολή της παρ. 3, με απόφαση της Ε.Ε.Α., που κοινοποιείται στην ενδιαφερόμενη Α.Α.Ε., καταπίπτει η εγγυητική επιστολή της παρ. 1, κατά ποσό ίσο με το διπλάσιο του ποσού της οφειλόμενης συμπληρωματικής εγγυητικής επιστολής και, αν το ποσό αυτό υπερβαίνει σε σύνολο το ποσό της εγγυητικής επιστολής της παρ. 1, διατάσσεται η ολική κατάπτωσή της".

Εμείς δεν έχουμε συμπληρωματική, ολική κατάπτωση έγινε. Στο άρθρο 3 του Π.Κ. που εσείς εφαρμόζετε προβλέπεται πρόστιμο ανάλογο με τη βαρύτητα της παράβασης. Ξεκινάει από 5.000, δηλαδή 2.500 στην περίπτωσή μας. Ο πρόσθετος λόγος έφεσης είναι εσφαλμένη διάταξη νόμου. Με τις παραγράφους 5 και 8 έχω δικαίωμα αναπλήρωσης σε 15 ημέρες. Δεν ξέρω αν ο Αλμωπός ορθοποδήσει, αλλά να μην τυλίγει η ΕΕΑ τις ομάδες σε μία κόλλα χαρτί. Να μην πάρουμε πιστοποιητικό για οφειλές, αλλά όχι για μη κατάθεση εγγυητικής. Το ίδιο πραγματικό γεγονός δεν μπορεί να πληροί δύο παραβάσεις».

Ο πρόεδρος της έδρας ρώτησε αν ο Αλμωπός έχει αγώνα την Κυριακή και ο Γρηγορίου απάντησε: «Μπήκαμε στην κλήρωση με αστεράκι και περιμένουμε την απόφασή σας για να σβήσει αυτό». Αυτή θα βγει, φυσικά, άμεσα, πιθανότατα και την Παρασκευή (22/09).

ΠΗΓΗ