ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μεγάλες ΠΑΕ στη λίστα μεγαλοοφειλετών Δημοσίου!

Η ετήσια δημοσίευση της λίστας των μεγαλοφειλετών είχε μέσα και τις ΠΑΕ-ΚΑΕ που εκμεταλλευόμενες τα παράθυρα του νόμου άλλαξαν επωνυμίες αλλά τα χρέη παρέμειναν. Η ΠΑΕ ΑΕΚ και οι ΚΑΕ Άρης, ΠΑΟΚ και ο ΓΣ Ηρακλής ανάμεσα τους, με εξωπραγματικά ποσά που πλέον ουσιαστικά δεν έχουν αντίκρισμα.

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των φυσικών και των νομικών προσώπων που οφείλουν στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ποσά που ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ, με καθυστέρηση καταβολής άνω του έτους, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Στη μακροσκελέστατη λίστα την οποία μπορεί να δει κανείς ολόκληρη πατώντας εδώ, συναντά κανείς… πληθώρα από ΠΑΕ και ΚΑΕ, μεταξύ αυτών και η Παναχαϊκή (22 εκατομμύρια), που εκμεταλλεύτηκαν τα περασμένα χρόνια τα παράθυρα που άνοιξαν από τον νόμο και άλλαξαν τις επωνυμίες τους, την στιγμή που τα χρέη παρέμειναν- χρέη που, κατ’ ουσίαν, δεν έχουν κανένα απολύτως αντίκρισμα μιας και δεν πρόκειται να εισπραχθούν.

Στην άτυπη «πρωτοπορία» των μεγαλοοφειλετών που προέρχονται από τον αθλητικό χώρο συναντά κανείς την (παλιά) ΑΕΚ, η οποία χρωστάει στο σύνολο κάτι περισσότερο από 387.000.000.

Τα χρέη της (παλιάς) ΚΑΕ Άρης υπερβαίνουν τα 30.000.000, ενώ η (επίσης παλιά) ΠΑΕ του συλλόγου έχει χρέη της τάξης των 23 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντιστοίχως, η (παλιά) ΚΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει άνω των 68.000.000, ενώ η (παλιά) ΚΑΕ ΗΡΑ κάτι παραπάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ