ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Γιώργος Ντάμτσιος: ο μακροβιότερος προπονητής του Αιγινιακού

Για τέταρτη συνεχή σεζόν ο Γιώργος Ντάμτσιος θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Αιγινιακού, δημιουργώντας ένα μεγάλο ρεκόρ, αφού στην ιστορία της ομάδας η παρουσία του στον πάγκο της έχει το μεγαλύτερο χρόνο μακροημέρευσης από οποιοδήποτε άλλον αντίστοιχο συνάδελφο του.

Αναμφίβολα, κανένας δε θα πίστευε, ότι η έλευση του Ημαθιώτη τεχνικού την περίοδο 2020-21, που δεν ολοκληρώθηκε λόγω πανδημίας, θα ήταν μόνο η αρχή και ότι θ’ ακολουθούσαν άλλες δύο “γεμάτες” ποδοσφαιρικές χρονιές και μία ακόμα (2023-24), που πρόκειται να ξεκινήσει.

Μάλιστα, η έως τώρα θητεία του κρίνεται πετυχημένη και είναι από τους κυρίους λόγους της ανανέωσης της συνεργασίας του, με τους Κυανολεύκους της βόρειας Πιερίας.

Μάλλον περισσότερο με “ηλεκτρική καρέκλα ” έμοιαζε ο πάγκος του Αιγινιακού στην προ Ντάμτσιου εποχή, αφού μόνο ο αείμνηστος Νάκος Μυστακίδης στις αρχές της δεκαετίας του 1970, θα μπορούσε να πλησιάσει, ίσως το διάστημα παραμονής του 41χρόνου προπονητή, ενώ οι περισσότεροι δεν προλάβαιναν να ολοκληρώσουν τη χρονιά, σε αντίθεση με τα σημερινά δεδομένα, που αγγίζουν τα… αγγλικά πρότυπα.

Ως ποδοσφαιριστής, ο Γιώργος Ντάμτσιος είχε σπουδαίο βιογραφικό. Ξεκίνησε και έκλεισε την καριέρα του στον Φίλιππο Μελίκης και έπαιξε κατά σειρά σε Βέροια, Ατρόμητο Περιστερίου, ΑΣ Αμπελόκηποι, Παύλο Μελά, Αλεξάνδρεια, ΑΟ Τρίκαλα και Νίκη Αγκαθιάς.

Ο νεαρός προπονητής εργάστηκε νωρίτερα επιτυχώς σε Φίλιππο Μελίκης και Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας (5 χρόνια), τον οποίο ανέβασε στη Γ’ εθνική κατηγορία, δείχνοντας αμέσως τις ικανότητες του για μια εξαιρετική προπονητική καριέρα.

Το πρόσημο ακόμα και στην περυσινή άτυχη ποδοσφαιρική περίοδο 2022-23, όπου ο τίτλος χάθηκε στο προτελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ είναι θετικό, γιατί η ομάδα του Αιγινίου είχε μια αξιοζήλευτη σταθερότητα, με συνέπεια να τερματίσει πρώτη με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Βατανιακό, αλλά στο τέλος έφτασε.. στη βρύση και νερό δεν ήπιε.

Το γεγονός αυτό πείσμωσε τους ανθρώπους του Αιγινιακού ενόψει της καινούργιας χρονιάς και ο πήχης ανέβηκε ακόμα περισσότερο, με μοναδικό στόχο την επάνοδο του σ’ εθνικό πρωτάθλημα.

Το ρίσκο, που εμπεριέχει η προσπάθεια, υπάρχει, αλλά δε φοβίζει τόσο τον καταξιωμένο προπονητή, όσο και όλους τους εμπλεκόμενους στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που πιστεύουν ακράδαντα ότι οι κόποι όλων φέτος δεν θα πάνε χαμένοι.

Να δούμε πρωτίστως την αποτίμηση του Γιώργου Ντάμτσιου για την περίοδο 2022-23: «Κοιτάξτε να δείτε η ομάδα μετά τον υποβιβασμό της από τη Β’ εθνική κατηγορία βίωσε δύσκολες καταστάσεις και πήρε μια γενναία απόφαση ν’ αγωνιστεί στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας και κατάφερε στην επανεκκίνηση της να ανεβεί επάξια στην μεγάλη κατηγορία της Ένωσης μας, όπου πέρυσι διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο κάνοντας πρωταθλητισμό. Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος από την πορεία μας, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε. Στο ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν. Δυστυχώς, στις λεπτομέρειες η σταθερότητα στην απόδοση μας και η υπερπροσπάθεια, που καταβάλλαμε πήγαν στράφι. Πάντως θέλω να σταθώ λίγο και στον τρόπο διεξαγωγής των πλέι οφ, είναι άδικο για τον πρώτο αυτό, που έγινε στη λήξαν σεζόν, ας το δουν οι αρμόδιοι, είναι κρίμα. Ποιο πλεονέκτημα είχε αυτός, που τερμάτισε στην πρώτη θέση με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο; Κανένα. Ας γίνουν τουλάχιστον διπλά παιχνίδια. Στα θετικά περνά και η ανεπανάληπτη συμπαράσταση την φιλάθλων του Αιγινίου, που έδωσαν το βροντερό παρών τους εντός και εκτός του “Γιάννης Παραλυκίδης” και τους ευχαριστώ πολύ».

Σ’ ερώτηση μας τι μέλλει γενέσθαι για τη νέα αγωνιστική περίοδο, μας απάντησε ξεκάθαρα, χωρίς κρυπτόλεξα και με νόημα: «Ο Αιγινιακός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί και να στοχεύει πάντα τημ κορυφή. Δε διστάζουμε άλλωστε να το λέμε ότι θέλουμε ν’ ανεβούμε στην Γ’ εθνική κατηγορία. Ενισχύουμε την ομάδα με αξιόλογους ποδοσφαιριστές, σε συνδυασμό με το υπάρχον έμψυχο υλικό που παρέμεινε εξ ολοκλήρου. Πεποίθηση μου είναι ότι θα φτάσουμε στο πολυπόθητο αποτέλεσμα. Να ευχηθώ να γίνει ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό πρωτάθλημα, αντάξιο της φήμης που έχει η Πιερία και ο καλύτερος ή ο τυχερότερος να πάρει τον τίτλο και την άνοδο στην Γ’ εθνική κατηγορία. Στον Αιγινιακό χρειάζεται οργάνωση, αυτοσυγκράτηση, ομοψυχία, και αρμονική συνεργασία του τετράπτυχου Διοίκηση – Προπονητής – Ποδοσφαιριστές – Φίλαθλοι για να πάνε όλα κατ’ ευχήν, ώστε η μεγάλη ιστορική της διαδρομή του να έχει την ανάλογη συνέχεια, που επιτάσσει το αξιομνημόνευτο παρελθόν του. Εγγυώμαι ότι το προπονητικό τιμ, που απαρτίζεται εκτός από εμένα, τον συνεργάτη μου Γιάννη Ορφανίδη, παλιό ποδοσφαιριστή μας, τον υπεύθυνο φυσικής κατάστασης, γυμναστή Στέλιο Χαρπαντίδη και τον προπονητή τερματοφυλάκων Διονύση Γρηγορόπουλο και φυσικά μαζί με τον νέο γενικό αργηγό του συλλόγου Κώστα Φιρινίδη, επίσης πρώην ποδοσφαιριστή μας -συνδετικό κρίκο διοίκησης, προπονητή, παικτών- θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την επίτευξη των υψηλών στόχων μας».

πηγή: katerinisport.gr