Από χειμώνα οι διώξεις για τα «στημένα»

Από Σεπτέμβριο και... βλέπουμε οι διώξεις για το σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού και "στημένων" αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος "Dikografies", ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος αρνήθηκε να παραδώσει τα στοιχεία της προκαταρκτικής που διενεργεί στον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας Χαράλαμπο Κωτουλόπουλο!

Ο κ.Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, επικαλέστηκε το γεγονός ότι ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι δύο υπηρεσίες ταυτοποιούν αυτή την ώρα τα στοιχεία που είναι οι νομίμως υποκλαπεϊσες συνομιλίες, τα ευρήματα των κατασχεθέντων κινητών και ψηφιακών μέσων και όσα αποκάλυψαν οι έρευνες σε σπίτια, σε τραπεζικούς λογαριασμούς και σε θυρίδες των εμπλεκομένων.

Ο κ.Κωτουλόπουλος θεωρεί αναγκαίο να λάβει όλα τα στοιχεία ώστε να εκκινήσει την πειθαρχική διαδικασία, έχοντας ήδη ανασύρει του 109 φακέλους της Sportradar που αρχειοθετήθηκαν. Η Επιτροπή του προέδρου Εφετών είναι η μόνη αρμόδια να προχωρήσει σε κυρώσεις ποδοσφαιρικών παραγόντων και ομάδων.

H παράδοση των στοιχείων αναμένεται να γίνει από τον Σεπτέμβριο, όταν ο Κ.Σπυρόπουλος θα τα παραλάβει όλα και ο ίδιος από την ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας αδυνατεί να θεμελιώσει κατηγορίες για τα χειραγωγημένα ματς χωρίς να έχει στα χέρια της τα στοιχεία της ποινικής προκαταρκτικής.

Metrosport.gr