ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κύκλωμα στοιχήματος: Επιβαρυντικά στοιχεία για 15 ΠΑΕ σε SL1 και SL2

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τη δράση του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, που είχε προεκτάσεις και στην Ελλάδα. 

Όπως αποκαλύπτει η «Δίκη», οι νόμιμες υποκλοπές, τα ευρήματα στα κινητά και στα ψηφιακά μέσα των εμπλεκομένων, αλλά και οι μαρτυρίες, βάζουν «θηλιά» στον λαιμό 5 ΠΑΕ της Super League 1 και άλλων 10 της Super League 2!

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, πρόεδρος Εφετών Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος αναγκάστηκε να ανασύρει 109 φακέλους της Sportradar που ο ίδιος αρχειοθέτησε! Θεωρεί ότι τα στοιχεία της Interpol, της Eurojust, της Εισαγγελίας Αθηνών, της Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών είναι αρκετά για να επανεξετάσει την πειθαρχική ευθύνη των 15 ελληνικών ομάδων που εμπλέκονται σε αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων μέσω στοιχηματικής απάτης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Δικογραφίες», ο δικαστικός λειτουργός ζήτησε όλα τα νέα στοιχεία από τον αθλητικό και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο για να ασκήσει τον απαιτούμενο πειθαρχικό έλεγχο και να επιβάλει κυρώσεις που φτάνουν μέχρι ισόβιο αποκλεισμό στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες και μέχρι υποβιβασμό στις ΠΑΕ που εκπροσωπούν.

Την ίδια ώρα, η ΕΠΟ ισχυρίζεται δημοσίως ότι πρώτα πρέπει να περαιωθεί η ανακριτική διαδικασία στο ποινικό μέρος και στη συνέχεια να εκκινήσει η πειθαρχική έρευνα. Αντίθετα, ο Πειθαρχικός Κώδικας της FIFA καθορίζει με απόλυτη σαφήνεια ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες στο ποδόσφαιρο είναι ανεξάρτητες και μπορούν να διενεργούνται ταυτοχρόνως με τις ποινικές έρευνες. Μάλιστα, αν η ΕΠΟ δεν κινηθεί μέσω των δικαιοδοτικών της οργάνων εντός τριμήνου από τη γνωστοποίηση της έρευνας, καθίσταται ελεγκτέα και η FIFA αναλαμβάνει να διεξάγει η ίδια τη σχετική πειθαρχική έρευνα εντός της ελληνικής επικράτειας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει δικαίωμα πρόσβασης σε όλα τα στοιχεία της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, ακόμη και των ευρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων ποδοσφαιρικών παραγόντων, προέδρων ΠΑΕ, ποδοσφαιριστών, προπονητών και διαιτητών.

filathlos.gr