Σάλος με νέα στημένα στην Ελλάδα - Από τα πιο διεφθαρμένα πρωταθλήματα - Οι τρεις ΠΑΕ που εμπλέκονται

Η διεθνής έρευνα της Interpol για στημένα παιχνίδια βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Ελλάδα, προσπαθώντας να εξαρθρώσει κυκλώματα που στήνουν παιχνίδια και συμμετέχουν σε παράνομο στοιχηματισμό. 

Φυσικά η έρευνα εστιάζει στη Super League 2, που έχει χαρακτηριστεί ως το πιο διαφθερμένο πρωτάθλημα στην Ευρώπη.

Η έδρα του κυκλώματος του παράνομου στοιχηματισμού φέρεται να βρίσκεται στην Πάτρα. Μάλιστα, οι ΠΑΕ που βρίσκονται στο στόχαστρο της έρευνας είναι η Παναχαϊκή, ο Ηρόδοτος και ο ΟΦ Ιεράπετρας. 

Οι αρχές έκαναν έρευνα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Πάτρα και το Ηράκλειο, οπότε πιθανότατα εμπλέκονται κι άλλες ομάδες.

Η Interpol διεξάγει έρευνες ακόμα σε Αυστρία, Σουηδία, Σλοβενία, Σλοβακία και Τσεχία, με Έλληνα εισαγγελέα να συμμετέχει στη συνάντηση δικαστικών αρχών στη Χάγη. Μέχρι τώρα η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών και άλλων στοιχείων, μετά από έφοδο σε σπίτια και γραφεία προσώπων που ενδιαφέρουν την έρευνα. 

Εξάλλου, η ΕΥΠ εδώ και τέσσερις μήνες παρακολουθούσε συνομιλίες 47 ατόμων, που άλλα έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο και άλλα όχι.

Αρκετά άτομα έχουν προσαχθεί, αλλά δεν έχει γίνει καμία σύλληψη ακόμα. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ακολουθήσει η άσκηση ποινικών διώξεων από τον εισαγγελέα. Όταν γίνει αυτό, τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία έρευνας και από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Εφόσον υπάρξουν στοιχεία, τότε οι εμπλεκόμενες ΠΑΕ κινδυνεύουν με βαριές ποινές, που φτάνουν έως τον υποβιβασμό.

ΠΗΓΗ