ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Έγραψε ιστορία η Κηφισιά - Για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια!

Η Κηφισιά έγραψε ιστορία καθώς για πρώτη φορά θα αγωνιστεί τη σεζόν 2023-24 στη Super League 1 καθώς εξασφάλισε την πρώτη θέση και την άνοδο μετά το 1-1 με την Καλαμάτα. Η Καλλιθέα παρά τη νίκη της επί του Αιγάλεω θα μείνει στη δεύτερη θέση.

Ο Αρναρέλης που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι για την Καλαμάτα με ένα υπέροχο τέρμα έδωσε προβάδισμα στην Καλαμάτα στο 86' της αναμέτρησης και ουσιαστικά έδωσε έστω και για λίγο νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και την άνοδο.

Η Κηφισιά προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση και κέρδισε δεύτερο πέναλτι στο 89' με τον Βαφέα αυτή τη φορά να αναλαμβάνει την εκτέλεση του. Ο στόπερ της ομάδας των Βορείων Προαστίων που είχε σκοράρει ένα καθοριστικό γκολ και εκτός έδρας κόντρα στην Παναχαϊκή ευστόχησε, έκανε το 1-1 και επανέφερε την Κηφισιά σε θέση ισχύος.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η Κηφισιά ανέβηκε στη Super League 1, μια αγωνιστική πριν το φινάλε, καθώς έχει την ισοβαθμία με την δεύτερη Καλλιθέα που είναι τρεις βαθμούς πίσω.

Κηφισιά (Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Προβυδάκης, Βαφέας, Μαζουλουξής, Πέιος, Παπασάββας, Στ. Ποζατζίδης, Σωτηράκος, Ταλάλα, Κουϊρουκίδης (63' Αντερέγκεν), Τετέι.

Καλαμάτα (Μαυρέας): Λαδάς, Καραγκούνης, Μπαξεβάνος, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Παπατόλιος, Ματέους, Τάτος (90+2' Πανουργιάς), Μπουλλάρι, Βασιλόγιαννης, Πασάς (70' Ρόβας).

ΑΕΚ Β' - Επισκοπή 0-0: Της έλειψε μόνο το γκολ

Στο μηδέν έμειναν ΑΕΚ Β' και Επισκοπή στο Σεραφείδειο, σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για την προτελευταία αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της SL2. Οι κιτρινόμαυροι είχαν την υπεροχή σε όλο το ματς, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε και τη νίκη στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι τους για τη φετινή σεζόν απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη Επισκοπή.

Η ΑΕΚ Β' είχε το πάνω χέρι σε όλο το πρώτο μέρος, αλλά το μόνο που της έλειπε ήταν το γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους κιτρινόμαυρους ήταν στο 18' σε πλασέ του Γκολφίνου που απέκρουσε ο Ψαρράς, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ένωση ήρθε στο 33' όταν η μπάλα μετά την κεφαλιά του Σταμούλη σταμάτησε στο δοκάρι της Επισκοπής.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ Β' αύξησε κι άλλο την πίεση προς την κρητική ομάδα για να βρει το γκολ της νίκης, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Στο 78' το σουτ του Γερολέμου δεν βρήκε στόχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Χατζηκυριάκου πέρασε μόλις άουτ με το 0-0 να διατηρείται ως το τέλος.

ΑΕΚ Β: Γκίνης, Κ. Σταμούλης, Τρούμπουλος, Χατζηκυριάκος, Γεωργέας, Κορομηλάς, Πάπα, Γκολφίνος, Πανεράς, Σκόνδρας, Α. Χριστόπουλος.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Ψαρράς, Κεφαλάς, Νταμπίζας, Πολίτης, Κούτσιας, Τσιλεδάκης, Τζωρτζινάκης, Αραμπατζής, Σταθόπουλος, Μπερικάκης, Καφετζής.

Ολυμπιακός Β'-Παναχαϊκή 4-2: Επίδειξη «ερυθρόλευκης» δύναμης με απίθανο πρώτο ημίχρονο

Κάνοντας ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει με 4-2 της Παναχαϊκής για τον Νότιο όμιλο της Superleague 2.

Το ματς ξεκίνησε δυναμικά για τον Ολυμπιακό καθώς μέχρι το πρώτο 6λεπτο είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές (!). Αρχικά ο Σαπουντζής ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ στο 4' και λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Αλγκασίμ Μπα επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται για το 2-0.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο ματς αλλά η Παναχαϊκή κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 23ο λεπτό. Τότε ο Λαρέα με κεφαλιά νίκησε τον Στουρνάρα για το 2-1, το οποίο δεν κράτησε για πολύ.

Συγκεκριμένα στο 29', ο Γιώργος Μαρίνος ανέλαβε το φάουλ και με ωραία απευθείας εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κολοβούρη για το 3-1. Έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος, με την Παναχαϊκή να μπαίνει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 56' να μειώσει εκ νέου το σκορ σε 3-2 με τον Γιάννη Μπουρλάκη καθώς ο ίδιος νίκησε τον Στουρνάρα με πλασέ και έβαλε ξανά στο ματς την ομάδα του. Ο Μπα θα μπορούσε να βρει και δεύτερο γκολ στο ματς αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Κολοβούρη.

Τελικά ο Πινακάς ήταν ο άνθρωπος που ολοκλήρωσε το τελικό αποτέλεσμα με 4-2 για τον Ολυμπιακό με ωραίο πλασέ.

Προοδευτική-Ηλιούπολη 3-2

Η Προοδευτική ήταν η νικήτρια σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι κόντρα στην Ηλιούπολη καθώς επικράτησε με 3-2. Παρότι οι γηπεδούχοι έχουν υποβιβαστεί, δεν το έβαλαν κάτω όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Βάρκα στο 17' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και μέσα σε δέκα λεπτά έκαναν την ολική ανατροπή με τους Νομικό (32') και Μάντιτς (42'). Στο δεύτερο μέρος ο Δημητριάδης έφερε το ματς στα ίσια στο 57' όμως ο Γιαννιτσάνης ολοκλήρωσε το τελικό 3-2 στο 75' με εύστοχο πέναλτι.

Σκόρερ: 32' Νομικός, 42' Μάντιτς, 75' (π.) Γιαννιτσάνης- 17' (π.) Βάρκας, 57' Δημητριάδης

Προοδευτική (Ανδράλας): Καραργύρης, Αλεξίου, Νικολής (59′ Ομπανόρ), Παντελίδης, Πότσι, Μεγαρίτης, Παυλίδης, Μάντιτς, Γιαννιτσάνης, Καπνίδης, Νομικός (56′ Μπόρχες).

Ηλιούπολη (Παντέλης): Πασαλιμανιώτης, Βάρκας, Κρέτση (46′ Βασιλείου), Ανδρέου, Κωστόπουλος, Ζιούλης, Γκοτσούλιας, Λαζαρίδης (46′ Δημητριάδης), Γεωργιάδης (46′ Μπαξεβάνος), Μπαστακός, Άντο (79′ Ντίαζ).

Αποτελέσματα (29η αγωνιστική)

Athens Kallithea-Αιγάλεω 2-0
Προοδευτική-Ηλιούπολη 3-2
ΟΦ Ιεράπετρας-Απόλλων Σμύρνης 0-1
Κηφισιά-Καλαμάτα 1-1
ΑΕΚ Β'-Επισκοπή 0-0
Ολυμπιακός Β'-Παναχαϊκή 4-2
Ηρόδοτος-Χανιά 0-3 (α.α.)
Ρεπό: ΠΑΟ Ρουφ

Η Βαθμολογία

1. Κηφισιά 65 (27 ματς)
-------------------------------
2. Athens Kallithea 62 (27 ματς)
3. Απόλλων Σμύρνης 55 (27 ματς)
4. Χανιά 48 (27 ματς)
5. Καλαμάτα 47 (26 ματς)
6. Ηλιούπολη 41 (27 ματς)
7. ΟΦ Ιεράπετρας 39 (27 ματς)
8. Παναχαϊκή 39 (27 ματς)
9. Ολυμπιακός Β' 34 (27 ματς)
10. Αιγάλεω 33 (27 ματς)
11. Προοδευτική 28 (27 ματς)
------------------------------
12. ΑΕΚ Β' 26 (27 ματς)
13. Επισκοπή 13 (27 ματς)
14. ΠΑΟ Ρουφ 12 (27 ματς)
15. Ηρόδοτος -11 (26 ματς)

*Οι Β' Ομάδες δεν προβιβάζονται ή υποβιβάζονται, κάτι που σημαίνει πως αν βρεθούν σε ανάλογη θέση θα αντικατασταθούν από τις αμέσως παραπάνω ή από κάτω ομάδες.

πηγή: filathlos.gr