ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μεγάλες αλλαγές τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League 2!

Μεγάλες είναι οι αλλαγές που προβλέπονται τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League 2 και τίποτα από όσα έως και φέτος θεωρούνται δεδομένα δεν θα ισχύσει!

Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρώτον, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους των 13 ομάδων.

Δεύτερον, ο διαχωρισμός θα γίνει με …κάτι σαν γεωγραφικά κριτήρια. Λέμε με… κάτι γιατί σύμφωνα με ένα σενάριο υπάρχει πλάνο με το οποίο ενδέχεται η Καλαμάτα θα συμμετάσχει στον Βόρειο Όμιλο! Ναι σωστά διαβάσατε, η Καλαμάτα θα τοποθετηθεί στον Βόρειο Ομιλο. Η Παναχαϊκή αντίστοιχα όπως και φέτος θα τοποθετηθεί στον Ομιλο του Νότου.

Τρίτον, ο οριστικός διαχωρισμός θα γίνει όταν θα ολοκληρωθούν τα μπαράζ ανόδου από τη Γ’ Εθνική στη Super League 2.

Τέταρτον, οι αναπτυξιακές ομάδες (Β’) των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ θα υποβιβάζονται κανονικότατα, αφού λήγει φέτος το «καθεστώς» που τις προστατεύει. Όμως δεν θα μπορούν ακόμη και εάν τερματίσουν στην πρώτη θέση των Ομίλων τους να ανέβουν στη Super League 1.

Πέμπτον, από τον Βορρά στον Όμιλο του Νότου θα «κατέβει» ο Παναθηναϊκός Β’ και αντίστοιχα το ακριβώς αντίθετο «δρομολόγιο» θα ακολουθήσει η ΑΕΚ Β’, η οποία θα τοποθετηθεί στον Όμιλο του Βορρά.

Έκτο, από κάθε Όμιλο θα ανέβουν απευθείας οι πρωταθλήτριες στη Super League 2 και θα υποβιβαστούν στη Γ΄Εθνική οι 5 τελευταίες ομάδες.

Ο διαχωρισμός των Ομίλων θα γίνει μετά την ολοκλήρωσει των μπαράζ ανόδου από τη Γ’ Εθνική στη Super League 2, αλλά μπορούμε από τώρα να αναφέρουμε τα νέα δεδομένα όπως τώρα έχουν διαμορφωθεί. Λοιπόν, στον Όμιλο του Νότου θα είναι σίγουρα εφόσον δεν έρθουν τα πάνω-κάτω, Παναχαϊκή, Καλλιθέα ή Κηφισιά και ακόμη Απόλλων Σμύρνης, Χανιά, Ιεράπετρα, Ηλιούπολη, Ολυμπιακός Β’, Ιωνικός, Αιγάλεω ή Προοδευτική , Παναθηναϊκός Β’, Λεβαδειακός, Γιούχτας και ένας από Τηλυκράτη-Αιολικό. Υπάρχει ένα ερωτηματικό με τον Ολυμπιακό Β’, όχι εάν θα είναι στον Νότο, αλλά εάν θα συνεχίσει να συντηρεί την αναπτυξιακή του ομάδα.

Στον Όμιλο του Βορρά θα τοποθετηθούν Καλαμάτα, ΑΕ Λάρισας, ΠΑΟΚ Β’, Καρδίτσα, Νίκη Βόλου, Αλμωπός, Απόλλων Πόντου, ΑΕΚ Β’, Διαγόρας, και Μακεδονικός ή Ηρακλής Λάρισας ή Βέροια, Τηλυκράτης ή Αιολικός, Κοζάνη ή Καμπανιακός ή και οι δύο μαζί! «Κλειδί» θα είναι πως θα εξελιχτεί η υπόθεση με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

πηγή: pelop.gr