ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Οδοστροτήρας... Σίτι, ταπείνωσε τη Ρεάλ και πάει για κούπα!

Εντυπωσιακή, αμείλικτη, αποτελεσματική!

Ο επαναληπτικός ημιτελικός με την Ρεάλ στο «Etihad» εξελίχθηκε σε θρίαμβο, η Σίτι έφτασε στο τελικό 4-0 και ο στόχος... κλείδωσε! Μόνο κούπα! Ο Πεπ και η αρμάδα του επέστρεψαν σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2021 και στις 10 του Ιούνη στην Πόλη κόντρα στην Ίντερ θα διεκδικήσουν το πιο λαμπερό ποδοσφαιρικό τρόπαιο της Ευρώπης.

Μια ομάδα... οδοστρωτήρας! Και απέναντι μια «βασίλισσα» που δεν ήξερε τι κάνει, πώς να το κάνει, τι ακριβώς της συνέβαινε στο Μάντσεστερ και στο «Etihad», το οποίο... σειόταν απ' όσα παρουσίαζε η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στον αγωνιστικό χώρο!

Είναι τρομερά χαρακτηριστικό το στατιστικό που έλεγε πως η Ρεάλ είχε μετά βίας 13 ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις στο γήπεδο, στα πρώτα 15 λεπτά! Με παίκτες που ήταν αγχωμένοι, που έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο και που έβλεπαν το high pressing των «πολιτών» κι έδειχναν να είναι παντελώς χαμένοι!

Ο Κουρτουά είναι η αιτία που το σκορ δεν ξέφευγε σε επίπεδα που αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να γράψει ιστορία στο πρώτο μέρος. Ο Βέλγος πορτιέρε τόσο στο 12ο λεπτό, όσο και στο 21' σταμάτησε με απίστευτες επεμβάσεις δυο δυνατές κεφαλιές του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος ήταν κυρίαρχος στον αέρα απέναντι σε Αλάμπα και Καμαβινγκά, αλλά δεν μπορούσε να βρει δίχτυα.

Η όρεξη του Γκρίλις από αριστερά, το μυαλό του Ντε Μπρόινε, τα απίθανα τρεξίματα του Μπερνάρντο Σίλβα, η σοβαρότητα με την οποία ξεκινούσε το build up από την άμυνα η Σίτι δίχως την παραμικρή ανησυχία, όλα λειτουργούσαν ρολόι! Τόσο, που ο Κάρλο Αντσελότι άκουγε τις φωνές του Βινίσιους για όσα πήγαιναν λάθος, έβλεπε την απογοήτευση των παικτών του και δεν μπορούσε ν' αλλάξει κάτι άμεσα...

Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 23ο λεπτό με τον Μπερνάρντο Σίλβα να γίνεται αποδέκτης άμεσης κάθετης μεταβίβασης του KdB και να πλασάρει υπέροχα με το αριστερό για το 1-0, ενώ, ο Πορτογάλος με φαλτσαριστή κεφαλιά πάνω από τον Αλάμπα έχοντας ευνοηθεί από την κόντρα του Μιλιτάο στο πλασέ του Γκουντογκάν έγραψε και το 2-0. Η μοναδική στιγμή που η Ρεάλ ίσως και να ανέβασε τους παλμούς των οπαδών της Σίτι, ήταν μια πολύ δυνατή κάθετη που για λίγο δεν πρόλαβε μπροστά από τον Έντερσον ο Μπενζεμά, ενώ, στο 35ο λεπτό ο Κροος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με ξαφνικό σουτ από μεγάλη απόσταση.

Οι μόλις 10 επαφές της Ρεάλ με την μπάλα στο επιθετικό της τρίτο (!) στο πρώτο μέρος, σε αντίθεση με τις 196 της Σίτι, έγινε προσπάθεια να γίνουν πολύ περισσότερες στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 50ο λεπτό η έμπνευση του Αλάμπα με μια εκτέλεση φάουλ από πολύ μακρινή απόσταση ανησυχήσε τον Έντερσον, οι «μερένγκες» επιχείρησαν να τρέξουν περισσότερο, να παίξουν περισσότερο, να ισορροπήσουν την κατάσταση και να φανούν στο γρασίδι, αλλά και πάλι κάτι έλειπε. Δεν είχαν ούτε καθαρό μυαλό, ούτε σωστές επιλογές όταν έπρεπε να στείλουν την μπάλα στα καρέ των «πολιτών».

Στο 60ο λεπτό ο Αντσελότι έβγαλε τον Μόντριτς για τον Ρούντιγκερ που ενίσχυσε την άμυνα και προωθήθηκε στα χαφ ο Καμαβινγκά, δέκα λεπτά αργότερα βγήκε και ο Κροος για να μπει ο Ασένσιο και ο Κουρτουά... συνέχισε τα δικά του όταν χρειάστηκε! Στο 72' ο Γκουντογκάν με τακουνιά επέστρεψε στον Χάαλαντ το τετ-α-τετ, όμως, ο Βέλγος γκολκίπερ απέκρουσε ξανά και είχε και την βοήθεια του δοκαριού για να γλιτώσει το γκολ.

Στο τρίτο τέρμα εν τέλει θα ερχόταν στο 75ο λεπτό, όταν από εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε και προσπάθεια του Ακάντζι να πάρει κεφαλιά, ο Μιλιτάο έβαλε την κόντρα και υποχρέωσε τον Κουρτουά να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του για το 3-0! Ο κόσμος στις εξέδρες του «Etihad» χόρευε, η Σίτι είχε ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στον τελικό της Πόλης κόντρα στην Ίντερ και ο Έντερσον στο 83' φρόντισε με ωραία επέμβαση να κρατήσει και το clean sheet. Στο 90' + 1' ο Χούλιαν Άλβαρες που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, πλάσαρε ολομόναχος κι ανενόχλητος τον Κουρτουά από αριστοτεχνική κάθετη του Φόντεν για το τελικό 4-0! Κάπως έτσι οι «πολίτες» έκαναν ακόμα ένα βήμα για το τρεμπλ!

england365.gr