ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η Ίντερ σε τελικό Champions League μετά από 13 χρόνια!

Η Ιντερ ολοκλήρωσε τη δουλειά που είχε αρχίσει πριν μια εβδομάδα με το 2-0 κόντρα στην Μίλαν και ύστερα από τη νέα νίκη στη ρεβάνς (1-0), προκρίθηκε για 6η φορά στην ιστορία της στον τελικό του Champions League.

Οι Νερατζούρι ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και αφού γλίτωσαν από τις ευκαιρίες των Ροσονέρι στο πρώτο μέρος, έκλεισαν εισιτήριο για τον τελικό που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Ιουνίου. Το club του Μιλάνο έχει 3 κατακτήσεις [1964, 1965, 2010], ενώ έχει ηττηθεί δύο φορές στον τελικό [1967, 1972].

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς η Μίλαν με στόχο το γρήγορο γκολ που θα την έβαζε στο κόλπο. Στο 5’ η φωτοβολίδα του Ερναντέζ πέρασε έξω, στο 10’ ο Νταρμιάν έκοψε πάνω στη γραμμή και στο 11’ ο Μπραΐμ Ντίαθ έχασε τεράστια ευκαιρία μετά το γύρισμα του Τονάλι καθώς ολομόναχος νικήθηκε στο πλασέ του από τον Ονάνα. Μετά το 15’ η Ιντερ πήρε τα πάνω της, είχε καλύτερη κυκλοφορία και έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση.

Στο 23’ ένα πλασέ του Μικιταριάν ύστερα από φάση διαρκείας πέρασε άουτ, όμως παρότι δεν απειλούσε η ομάδα του Ιντζάγκι ήταν καλή αμυντικά και δεν επέτρεπε πολλά σε μια Μίλαν που δεν έπαιρνε πράγματα από τον σαφώς εκτός παιχνιδιού, Λεάο. Ο Πορτογάλος ήταν πάντως εκείνος που είχε μεγάλη ευκαιρία στο 38’, όταν νίκησε τον Νταρμιάν, πέρασε τον Ατσέρμπι αλλά το πλασέ του από κοντά με το αριστερό, έφυγε μόλις άουτ.

Η Ιντερ στο φινάλε του ημιχρόνου είχε σούπερ φάση στο 40’ αλλά ο Μενιάν έβαλε stop στην κεφαλιά του Τζέκο μετά το φάουλ του Τσαλχάνογλου και στο 41’ το αριστερό του Λαουτάρο πέρασε μόλις άουτ για να βγει το πρώτο μέρος με 0-0.

Στο δεύτερο μέρος οι Νερατζούρι ήταν ακόμα πιο συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και έδωσαν την κατοχή στην Μίλαν. Η ομάδα του Πιόλι είχε την μπάλα για περισσότερη ώρα, όμως ήταν έως κακή και δεν μπορούσε ούτε να βρει υποψία φάσης και με δυσκολία περνούσε το κέντρο. Η Ιντερ είχε τον πλήρη έλεγχο, κρατούσε πάντα «σβηστό» τον Λεάο και στο 74’ ήταν η στιγμή για να ξεκινήσει το πάρτι.

Ο Λουκάκου κράτησε μέσα στην περιοχή, πέρασε την κατάλληλη στιγμή στον Λαουτάρο Μαρτίνες και εκείνος με δυνατό αριστερό νίκησε στην κλειστή γωνία τον Μενιάν. Ολα είχαν κριθεί πλέον για τους Nerazzurri, που κράτησαν άνετα το 1-0 δίνοντας το καλύτερο φινάλε σε ένα ιστορικό βράδυ.

ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα (84' Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου, Μικίταριαν (44' Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (66' Γκόζενς), Μαρτίνες (84' Κορέα), Τζέκο (66' Λουκάκου)

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Τιαό (64' Καλουλού), Τομόρι, Ερναντέζ, Μεσίας (76' Σαλεμάκερς), Τονάλι, Κρούνιτς, Ντίαθ (76' Οριγκί), Ζιρού, Λεάο

Πηγή: filathlos.gr