ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τι γίνεται με την έδρα και την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας

Πέρασε και το Πάσχα, αλλά ακόμη… λευκό καπνό δεν έχουμε αναφορικά με το που θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας.

 Η προκήρυξη σύμφωνα με την οποία, αν υπάρχουν στο μεγάλο ραντεβού μια ομάδα της Αθήνας και μία της Θεσσαλονίκης πρέπει να γίνει το ματς στον Βόλο έχει προκαλέσει ένα μικρό μπάχαλο. Μαζί φυσικά και με τα δεδομένα λάθη που έχουν γίνει απ’ όλες τις πλευρές.

Η ΕΠΟ μοιάζει ανήμπορη να βρει λύση στο ζήτημα, την ώρα που δεν δέχεται και βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι χαρακτηριστικό πως αρχικά ο Αχιλλέας Μπέος αρνήθηκε ως δήμαρχος Βόλου να διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό το ματς, φοβούμενος για τη δημόσια ασφάλεια μετά και όσα είχαν γίνει στην τελευταία παρουσία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο γήπεδο αυτό.

Ακολούθησε η σκέψη για την Κύπρο, αλλά κανείς δεν στήριξε την προσπάθεια της ΕΠΟ, ουδείς παρείχε διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της αναμέτρησης κι έτσι λογικά η αστυνομία του νησιού της Αφροδίτης ύψωσε ένα τεράστιο «Stop». Με αποτέλεσμα… η καυτή πατάτα να μένει στα χέρια της Ομοσπονδίας που φτάσαμε μέσα Απριλίου κι ακόμη δεν έχει βρει που θα διεξάγει τον μεγάλο αγώνα του θεσμού, ο οποίος θεωρητικά έπρεπε να είναι γιορτή.

Τις τελευταίες μέρες υπήρξε προσπάθεια να συζητηθεί εκ νέου το θέμα του ΟΑΚΑ, αν φυσικά ο ΠΑΟΚ ήταν διαλλακτικός κι αυτό γιατί η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα ήταν η «ριγμένη» στην υπόθεση, αν έπρεπε να έρθει να αγωνιστεί στην Αθήνα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει πρόβλημα στις επαφές με την πλευρά του Σταδίου. Από την ΕΠΟ θεωρούν πως αυτό συμβαίνει με υπαιτιότητα του υφυπουργείου αθλητισμού. Όμως, σε κάθε περίπτωση το ζήτημα του ΟΑΚΑ ως έδρα του τελικού δεν δείχνει να προχωρά.

Πλέον, ίσως η τελευταία λύση που έχει απομείνει είναι η επιστροφή στις συζητήσεις με τον Αχιλλέα Μπέο. Ο δήμαρχος Βόλου είχε γνωστοποιήσει πως θα δώσει το «ΟΚ», αν γίνουν δεκτοί οι όροι του. Δηλαδή να πάρουν μόλις από 1.000 εισιτήρια οι δύο ΠΑΕ, το γήπεδο να γεμίσει με μαθητές και κάποιες προσκλήσεις που θα διαχειριστεί η Ομοσπονδία.

Εκεί οδηγούμαστε αυτή τη στιγμή. Σε μια υπόθεση που θυμίζει… γεφύρι της Άρτας πάντως, καθώς ακόμη κι όταν φαίνεται να βρίσκεται λύση, κάτι «στραβώνει».

Τελευταία εβδομάδα του μήνα θα γίνει η κρίσιμη συνεδρίαση της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας κι εκεί θα ξεκαθαρίσει μια και καλή το ζήτημα. Όπου θα μετατεθεί και τυπικά η ημερομηνία του τελικού για τις 24 Μαΐου.

Filathlos.gr