ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αυγενάκης: Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Αθήνα υποψήφιες πόλεις για το Μουντιάλ 2030

Η Ελλάδα θέλει να διεκδικήσει μαζί με την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο το Μουντιάλ του 2030. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός αθλητισμού ανέφερε ότι έχει προτείνει τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Ηράκλειο για να διεξαχθούν οι αγώνες.

Για το αν έχει υπάρξει επίσημη διεκδίκηση του Μουντιάλ απάντησε: «Δε σας κρύβω ότι έχουμε θέσει στο τραπέζι αρκετούς προβληματισμούς για θέματα τα οποία ξεπερνούν τον αθλητισμό, όπως είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι συνθήκες εργασίας, η στάση της Σαουδικής Αραβίας στην πρόσφατη ενεργειακή κρίση. Παρ’όλα αυτά όμως, λειτουργούμε παράλληλα προσεκτικά, χωρίς υπερβολές και χωρίς να έχουμε καταλήξει και να είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε επίσημη διεκδίκηση».

Για τις πόλεις που μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες: «Από πλευράς μου έχουν «πέσει» στο τραπέζι τρεις πόλεις της Ελλάδας που μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες, εφόσον κατατεθεί η διεκδίκηση από τις τρεις αυτές χώρες. Αυτές είναι το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη κι η Αθήνα. Εφόσον προχωρήσει το project, το Παγκρήτιο Στάδιο θα ανακαινιστεί πλήρως, ώστε να είναι ένα σύγχρονο στάδιο, ικανό να φιλοξενήσει αγώνες Μουντιάλ. Αλλά ξεκαθαρίζω ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να καταλήξουμε και να καταθέσουμε το φάκελό μας και να είναι ένα κοινό αίτημα».

metrosport.gr