ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

"Βόμβα" με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!

Μια ρηξικέλευθη πρόταση θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι θα πέσει η προοπτική να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στις 20 Μαΐου, παραμονή των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, αλλά με έδρα για το μεγάλο ματς τη Λευκωσία της Κύπρου!

Υπενθυμίζεται πως ο Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος Βόλου, ύψωσε απαγορευτικό για την διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό υπό το φόβο επεισοδίων.

Άλλο γήπεδο εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που να πληροί τις προϋποθέσεις, δεν φαίνεται να υπάρχει κι έτσι καταλήγουμε στην προοπτική του "ΓΣΠ" χωρητικότητας 22.800 θέσεων, το οποίο χρησιμοποιούν ως έδρα ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια.

Συν τοις άλλοις, μετά τον ορισμό των εκλογών στις 21 Μαΐου, θα ήταν αδύνατο να διεξαχθεί ο τελικός επί ελληνικού εδάφους την παραμονή τους (20/5).

Επί ελληνικού εδάφους θα ήταν αδύνατο λόγω εκλογών να γίνει ο τελικός νωρίτερα από τις 27 Μαΐου κι ενώ οι ομάδες θα ήθελαν να έχουν αποδεσμεύσει τους παίκτες τους για διακοπές το συντομότερο δυνατό, αφού ακολουθούν τα καλοκαιρινά προκριματικά για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σημειωτέον πως τη Μεγάλη Εβδομάδα θα αναδειχθεί το ζευγάρι του τελικού. Τη Μεγάλη Τετάρτη (12/4, 19:30) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στη ρεβάνς του 3-0 της «Opap Arena», ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη (13/4, 17:00) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λαμία μετά τη νίκη του με 5-1 στο πρώτο παιχνίδι.

Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε ότι θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί εκτός Ελλάδας, κάτι πάντως που είχε προβλεφθεί από πέρυσι στην προκήρυξη.

πηγή: filathlos.gr