Σάντος: «Είμαστε μεγάλη ομάδα»!

Ο αρχιτέκτονας της μεγάλης πρόκρισης Φερνάντο Σάντος δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του και την συγκίνησή του για την πρόκριση στο Μουντιάλ, λέγοντας πως αυτή η πρόκριση είναι αφιερωμένη στον Θεό, στους Έλληνες και στην μάνα του.  

Ο Πορτογάλος χάρηκε με την ψυχή του την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και μάλιστα προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Μιλώντας μετά το ματς στην κάμερα του ΟΤΕ TV ανέφερε: «Πραγματικά σήμερα αποδείξαμε για άλλη μία φορά πως είμαστε μεγάλη ομάδα. Σε 43 αναμετρήσεις έχουμε μόνο τρεις ήττες και δείξαμε πως αξίζαμε να είμαστε σε Μουντιάλ. Στα δύο τελευταία προκριματικά τουρνουά για Ευρωπαϊκό και Μουντιάλ σε 22 παιχνίδια έχουμε μόλις μία ήττα και τρεις ισοπαλίες, δείχνοντας την αξία της ομάδας και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, στο πρώτο ημίχρονο παρότι η Ρουμανία μπήκε πολύ δυνατά, κάτι που περιμέναμε, σταθήκαμε πολύ καλά και θέλαμε στις αντεπιθέσεις να χτυπήσουμε και το καταφέραμε.

Στο δεύτερο και πάλι οι Ρουμάνοι τα έπαιξαν όλα για όλα, σε μία άτυχη στιγμή ισοφαριστήκαμε, εκεί ίσως να πίστεψαν πως θα το γυρίσουν, όμως εμείς περάσαμε δύσκολες στιγμές και το κρατήσαμε χωρίς βέβαια οι αντίπαλοι να έχουν κάνει κάποια μεγάλη φάση. Η πρόκριση ήταν πέρα για πέρα δίκαιη».

Τι σκέφτηκε μετά το τελευταίο σφύριγμα: «Η καρδιά μου σκέφτηκε τρία πράγματα. Το πρώτο να ευχαριστήσω τον Θεό. Το δεύτερο να αφιερώσω την πρόκριση στον ελληνικό λαό και μετά να πάρω τηλέφωνο την μητέρα μου γιατί το ήξερε, μου είχε πει πως θα περνάγαμε».

Για το που αφιερώνει τη νίκη: «Περισσότερο με απασχολεί πως ο πατέρας μου πήγε στο χειρουργείο για σπασμένο γόνατο και του αφιερώνω την πρόκριση».

Για το αν θα παραμείνει στην Εθνική: «Η καρδιά μου μου λέει να μείνω. Το μυαλό μου μου βάζει διάφορα ζιζάνια, οπότε θα δούμε. Τώρα είναι 50-50».