ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SL1 - Πλέι οφ: Πρεμιέρα με ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και Άρης-ΠΑΟΚ!

Φωτιά για τον τίτλο από την πρώτη αγωνιστική!

Η κλήρωση των πλέι οφ που έγινε ηλεκτρονικά έβγαλε ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα. Ένα παιχνίδι που ασφαλώς θα κρίνει πολλά για τον τίτλο. Την ίδια αγωνιστική υπάρχει και ντέρμπι Θεσσαλονίκης με τον Άρη να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, ενώ θεωρητικά «ευνοημένος» είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος ξεκινά με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό.

Τη δεύτερη αγωνιστική υπάρχει ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, την τρίτη παίζει ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, την τέταρτη θα γίνει στη Λεωφόρο το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και την πέμπτη το Ολυμπιακός-ΑΕΚ στον Πειραιά και το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στην Τούμπα.

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1-6 της κανονικής περιόδου θα συγκροτήσουν, λοιπόν, ένα νέο «μίνι πρωτάθλημα» 10 αγωνιστικών, στο φινάλε του οποίο θα προκύψει ο Πρωταθλητής, ο οποίος μαζί με τον 2ο κερδίζουν εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Φυσικά, οι ομάδες «κουβαλάνε» τους βαθμούς τους από την κανονική διάρκεια.

Αυτές που θα τερματίσουν στην 3η και 4η θέση θα πάρουν εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa Conference League, ενώ αν ο Κυπελλούχος τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα (κάτι που θα γίνει όπως όλα δείχνουν με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να έχουν ισχυρό προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό μετά τα πρώτα ματς), τότε και η 5η θέση θα δώσει εισιτήριο για την Ευρώπη.

Τα play offs έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το ερχόμενο σαββατοκύριακο και το πρόγραμμα θα προκύψει στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης (15/03) όπου αναμένεται να γίνει και η επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα των play offs:

1η αγωνιστική: 19 Μαρτίου 2023

2η αγωνιστική: 2 Απριλίου 2023

3η αγωνιστική: 5 Απριλίου 2023

4η αγωνιστική: 9 Απριλίου 2023

5η αγωνιστική: 23 Απριλίου 2023

6η αγωνιστική: 26 Απριλίου 2023

7η αγωνιστική: 30 Απριλίου 2023

8η αγωνιστική: 3 Μαΐου 2023

9η αγωνιστική: 7 Μαΐου 2023

10η αγωνιστική: 14 Μαΐου 2023

Πηγή: onsports.gr

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: