ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SL2: Σπουδαία "διπλά" για ΠΑΟΚ Β' και Κηφισιά!

Επιστροφή στη δράση μετά από ένα και πλέον μήνα για τη Superleague 2, με τον ΠΑΟΚ Β να παίρνει τους τρεις βαθμούς της νίκης!

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία βρήκε τρία γκολ στα πρώτα 13 λεπτά της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό (1-4) και ένα προς το φινάλε, και ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στη δεύτερη θέση του βορείου ομίλου της Super League 2.

Πρώτη νίκη των «ασπρόμαυρων» μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, αποβλήθηκε στο 26’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βουτσάς.

Ο ΠΑΟΚ Β δεν πτοήθηκε από την αποχή από την αγωνιστική δράση και αιφνιδίασε μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Μπράνοβιτς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων και βρήκε τον Ξενόπουλο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0!

Στο 7’, οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Ο Μπράντοβιτς έκανε άλλη μία κούρσα και την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» την μπάλα στον επερχόμενο Πανίδη, ο οποίος έκανε το 2-0!

Το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία ήταν καταιγιστικό, και στο 13’ πέτυχε ακόμη ένα γκολ. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Πανίδης από εκτελεστής έγινε δημιουργός και ο Γκορντεζιάνι από κοντά έκανε το 3-0!

Οι «πράσινοι» απάντησαν άμεσα, με τον Ταβάρες με κεφαλιά από κοντά, έπειτα από ωραία σέντρα του Τουρκοχωρίτη, μειώνοντας σε 3-1.

Στο 26’, ο Παναθηναϊκός Β έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βουτσά για σκληρό μαρκάρισμα στον Τασιούρα. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το 3-1 υπέρ του ΠΑΟΚ Β.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς ήταν κυρίαρχοι, λόγω και της αποβολής για το «τριφύλλι», και έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες. Οι προσπάθειες των Τασιούρα (46’) και Ξενόπουλου, (71’) όμως, δεν βρήκαν στόχο.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ Β βρήκε και τέταρτο γκολ, στο 80’, με τον Χατζηστραβό να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το 4-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός Β' (Αντωνίου): Ξενόπουλος, Σιδεράς, Βουτσάς, Μαρτίνης, Έμπο (46′ Σερπέζης), Φουρτάδο (62′ Αθανασακόπουλος), Αντωνίου, Ταβάρες, Τουρκοχωρίτης, Ρόμπι (18′ Σαρδέλης (55′ λ.τ Κυριόπουλος), Μπιλάλ (62′ Κρυπαράκος).

ΠΑΟΚ Β' (Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Σελιμάι (46′ Τσοπούρογλου), Τασιούρας (67′ Γιαξής), Παναγιώτου, Κωττάς, Ουεντραόγκο, Νινούα (46′ Μελετίδης), Δαρέλας (73′ Σπυρίδης), Μπράντονιτς, Πανίδης (65′ Χατζηστραβός), Γκορντεζιάνι.

«Απόδραση» από την Καλαμάτα και στο +5 η Κηφισιά

Η Κηφισιά ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και κατάφερε να φύγει από μία δύσκολη έδρα όπως της Καλαμάτας με το τρίποντο, καθώς επικράτησε με 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 4ο λεπτό, όταν έφυγαν στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Προβυδάκη ο οποίος μπροστά από την εστία δεν κατάφερε να νικήσει τον Ταϊρη.

Ο Τετέι από την πλευρά ήταν ο... νικητής στη μονομαχία με τον πορτιέρε της Καλαμάτας στο 9ο λεπτό αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα για επιθετικό φάουλ του νεαρού. Η πίεση της Κηφισιάς όμως απέδωσε καρπούς.

Στο 28ο λεπτό, η άμυνα των γηπεδούχων αδράνησε, ο Τετέι πήρε την μπάλα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και με τη βοήθεια της κόντρας, την είδε να καταλήγει στο βάθος της αντίπαλης εστίας για το 1-0.

Ένα σκορ που φαινόταν ότι θα ήταν και το τελικό για το πρώτο ημίχρονο, όμως ο Πασάς είχε διαφορετική άποψη. Ο Βασιλόγιαννης πάτησε περιοχή στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, έκανε το γύρισμα και η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Σωτηράκου.

Από την άσπρη βούλα ο έμπειρος φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αναγνωστόπουλου για το 1-1, με το οποίο ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος. Με το ίδιο... νόμισμα η Κηφισιά πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 51'.

Ο Τετέι βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πήγε να περάσει τον Ταϊρη αλλά ανατράπηκε, με αποτέλεσμα ο ρέφερι να δείξει ξανά την άσπρη βούλα. Ο Κουϊρουκίδης πήρε την μπάλα και από τα έντεκα βήματα νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το 2-1.

Στο 82' τα πράγματα δυσκόλεψαν για την Κηφισιά, καθώς ο Παπασάββας αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα. Τελικά η Καλαμάτα δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης και το παιχνίδι έληξε με το σκορ στο 2-1 και την Κηφισιά να είναι η νικήτρια αυξάνοντας τη διαφορά από τη δεύτερη θέση στο +5.

Καλαμάτα (Γκεργκιόσκι): Ταΐρης, Μόζερ (88′ Λούκαζικ), Λουπάνο, Μπαξεβάνος, Λιποράσε, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Ματέους (55′ Τάτος), Βασιλόγιαννης, Αρναρέλλης (55′ Ρόβας), Πασάς (88′ Τριανταφυλλάκης).

Κηφισιά (Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Προβυδάκης, Σωτηράκος, Γκίνη (65′ Παπασάββας), Πέιος, Πρίτσας (69′ Ταλάλ), Να’α, Κουϊρουκίδης (65′ Αντερέγκεν), Τετέι (85′ Νοικοκυράκης).

Πρόγραμμα 14ης αγωνιστικής

Παρασκευή (10/03)
Καλαμάτα-Κηφισιά 1-2

Σάββατο (11/03)
Επισκοπή-ΑΕΚ (14:45)
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Β' (14:45)

Κυριακή (12/03)
Αιγάλεω-Athens Kallithea (14:45)
Ηλιούπολη-Προοδευτική (14:45)
Χανιά-Ηρόδοτος (14:45)

Δευτέρα (13/03)
Απόλλων Σμύρνης-ΟΦ Ιεράπετρας (14:45)

Βαθμολογία

1. Κηφισιά 34 (12 ματς)
-----------------------------
2. Athens Kallithea 29 (12 ματς)
3. Απόλλων Σμύρνης 27 (12 ματς)
4. Παναχαϊκή 27 (13 ματς)
5. ΟΦ Ιεράπετρας 25 (12 ματς)
6. Χανιά 20 (12 ματς)
7. Καλαμάτα 19 (13 ματς)
8. Ηλιούπολη 18 (12 ματς)
9. Αιγάλεω 15 (12 ματς)
10. ΑΕΚ Β' 11 (12 ματς)
11. Προοδευτική 10 (12 ματς)
------------------------------
12. Ολυμπιακός Β' 9 (11 ματς)
13. Ηρόδοτος 3 (12 ματς)
14. Επισκοπή 2 (12 ματς)
15. ΠΑΟ Ρουφ 0 (13 ματς)

πηγή: filathlos.gr