ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αυγενάκης: «Συζήτηση μόνο αν ξεκινήσει και πάλι η SL2»

Ανυποχώρητος ο Λευτέρης Αυγενάκης, υποστήριξε ότι η απόφαση αναστολής ήταν υποκινούμενη στη Super League 2 και είπε για τα 8.5 εκατ. ευρώ: «Πού τα βρήκαν». Δεν διαπραγματεύεται τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Για υποκινούμενη απόφαση αναστολής από τη Super League 2 έκανε λόγο ο Λευτέρης Αυγενάκης! Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ για το θέμα της χρηματοδότησης από το Στοίχημα και υποστήριξε ότι εκπρόσωποι ΠΑΕ του ζητούν συνάντηση, υποστηρίζοντας ότι υποκινήθηκαν. Όπως είπε, μόνο αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει και η SL2 δεχτεί τα κριτήρια, θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι, αλλά δεν έμεινε εκεί.

«Συνεδρίασαν και όπως φτάνουν σε εμένα διάφορες πληροφορίες από τους ίδιους που συμμετείχαν στην ψηφοφορία και στήριξαν την αναστολή του πρωταθλήματος, μου ζητούν συναντήσεις, δικαιολογώντας τη θέση τους ως υποκινούμενη από κάποιον μεγαλοσχήμων παράγοντα του ποδοσφαίρου»

Ο Αυγενάκης μίλησε για ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικό και χωρίς εγγυητική (ξέχασε ότι το προβλέπει ο νόμος - λάστιχο), όμως από την άλλη υποστήριξε ότι όποιος θιχτεί από πιθανή διακοπή, μπορεί να πληρωθεί από τις εγγυητικές! Χαρακτήρισε για μία ακόμα φορά «βρώμικο» το πρωτάθλημα και τόνισε ότι: «Ποτέ δεν είπα για νούμερα, ποτέ δεν δεσμεύτηκα σε κανέναν, διότι το ποσό που συγκεντρώνεται είναι δουλειά του Υπουργείου Οικονομικών, το ποσό που κατανέμεται και τα κριτήρια είναι δικιά μας δουλειά».

«Θέλουμε άμεσα να επιστρέψουν στα πρωταθλήματα. Εφόσον επιστρέψουν, τότε ναι επιστρέφουμε και στο τραπέζι του διαλόγου. Διαφορετικά...»

Έκανε παράλληλα λόγο για εξαπάτηση και ψέμα που δεν περνούν και χαρακτήρισε για μία ακόμα φορά το πρωτάθλημα «βρώμικο». Αναλυτικά είπε:

«Η νέα ΚΥΑ φεύγει αργά το βράδυ από το υφυπουργείο Αθλητισμού για υπογραφή από τους αρμόδιους Υπουργούς, τον κύριο Σταϊκούρα και τον κύριο Βεσυρόπουλο για να προχωρήσει η εκταμίευση και του επαγγελματικού αθλητισμού και του ερασιτεχνικού πλην της Super League 2.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν ζητήματα με χειραγωγημένους αγώνες σύμφωνα με τη Sportradar και να νομίζουν πως δεν το είδαν, δεν το άκουσαν. Και βέβαια δεν μπορεί να υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων να έχει ήδη χαρακτηρίσει το πρωτάθλημα αυτό ως άκρο επικίνδυνο»

Εδώ έχουμε απίστευτα πράγματα. Ενώ είχαμε προχωρήσει σε μια συζήτηση και βάλαμε κάτω τα κριτήρια που με διαφάνεια πρέπει να ληφθούν υπόψη και δώσαμε ραντεβού εντός 48 ωρών, αντί να προσέλθουν σε συνάντηση, συνεδρίασαν και όπως φτάνουν σε εμένα - κρατήστε το αυτό - διάφορες πληροφορίες από τους ίδιους που συμμετείχαν στην ψηφοφορία και στήριξαν την αναστολή του πρωταθλήματος, μου ζητούν συναντήσεις, δικαιολογώντας τη θέση τους ως υποκινούμενη από κάποιον μεγαλοσχήμων παράγοντα του ποδοσφαίρου.

Η απόφασή μας είναι απολύτως ξεκάθαρη. Θέλουμε άμεσα να επιστρέψουν στα πρωταθλήματα. Εφόσον επιστρέψουν, τότε ναι επιστρέφουμε και στο τραπέζι του διαλόγου. Διαφορετικά...

«Μην απαιτούν να πληρώσει σε μια ανώνυμη εταιρεία 8.5 εκατ. ευρώ που ζητούν στην επιστολή. Πού τα βρήκαν;»

Έχουμε εξασφαλίσει ένα ποσό, είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε, αλλά με την προϋπόθεση ότι πρώτον επιστρέφουν στα πρωταθλήματα και δεύτερον αποδέχονται πλήρως τους όρους και τις προϋποθέσεις που ετέθησαν στο τραπέζι. Επίσημα, όχι με μισόλογα.

Δεν μπορεί ομάδες που δεν έχουν καν πιστοποιητικό λόγω εγγυητικής επιστολής να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και να κάνουν πως δεν το ξέρουν, δεν το είδαν, δεν το άκουσαν! Δεν μπορεί να υπάρχουν ζητήματα διαιτησίας και να κάνουν πως δεν το ξέρουν, δεν το είδαν, δεν το άκουσαν.

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό να ζητάς και να κουνάς το δάχτυλο στο κράτος. Αντί να μπαίνεις στο τραπέζι του διαλόγου και να λες ευχαριστώ, τι κάνεις; Λες σταματώ το πρωτάθλημα επικαλούμενος ότι θα μείνουν κάποιοι στον δρόμο και θα μείνουν απλήρωτοι»

Δεν μπορεί να υπάρχουν ζητήματα με χειραγωγημένους αγώνες σύμφωνα με τη Sportradar και να νομίζουν πως δεν το είδαν, δεν το άκουσαν. Και βέβαια δεν μπορεί να υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων να έχει ήδη χαρακτηρίσει το πρωτάθλημα αυτό ως άκρο επικίνδυνο. Και μάλιστα υπάρχουν παιχνίδια που δεν περιλαμβάνει καν στα δελτία της γιατί υπάρχει ζήτημα.

Αυτά είναι κριτήρια που γνωρίζει ο εκπρόσωπος της Super League 2 και πρέπει να γίνουν παραδεκτά. Να καταλάβουν ότι αν δεν προφυλάξουν οι ίδιοι το προϊόν τους και την ποιότητα του πρωταθλήματος, μην περιμένουν από κάποιους άλλους. Μην απαιτούν να πληρώσει σε μια ανώνυμη εταιρεία 8.5 εκατ. ευρώ που ζητούν στην επιστολή. Πού τα βρήκαν;

«Δεν μας απασχολεί αν το έκαναν αυθόρμητα ή υποκινούμενοι. Είναι δικό τους πρόβλημα. Ένα όργανο όταν παίρνει μια ομόφωνη απόφαση, έχει και την ευθύνη των πράξεών του»

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να ζητάς και να κουνάς το δάχτυλο στο κράτος το οποίο θέσπισε έναν μηχανισμό για να βοηθήσει τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και εσύ αντί να μπαίνεις στο τραπέζι του διαλόγου και να λες ευχαριστώ, τι κάνεις; Λες σταματώ το πρωτάθλημα επικαλούμενος ότι θα μείνουν κάποιοι στον δρόμο και θα μείνουν απλήρωτοι.

Έχει μεριμνήσει γι' αυτό η Πολιτεία, οπότε και αυτό το επιχείρημα είναι εντελώς αδύνατο. Και εγγυητικές επιστολές υπάρχουν, αλλά και τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας επίσης υπάρχουν για να ενισχύσουμε οποιονδήποτε θιχτεί από αυτή την απρόβλεπτη απόφασή τους.

«Πρέπει και οι ίδιοι να διαφυλάξουν το πρωτάθλημά τους. Για ένα καθαρό πρωτάθλημα που αυτή την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει»

Δεν μας απασχολεί αν το έκαναν αυθόρμητα ή υποκινούμενοι. Είναι δικό τους πρόβλημα. Ένα όργανο όταν παίρνει μια ομόφωνη απόφαση, έχει και την ευθύνη των πράξεών του. Όταν αποφασίσουν να επιστρέψουν στα γήπεδα, εδώ είμαστε να συνεχίσουμε τον διάλογο. Μέχρι τότε θα εισπραχτούν κανονικά τα χρήματα από τη Super League, τη λίγκα του μπάσκετ, του βόλεϊ, από όλο το ερασιτεχνικό οικοδόμημα και θα περιμένουμε από τη Super League 2 να αποδεχτεί τις προϋποθέσεις.

Προϋπόθεση είναι να έχουμε ένα καθαρό πρωτάθλημα. Προϋπόθεση είναι και οι ίδιοι να ενεργοποιούνται όταν υπάρχουν ομάδες χωρίς εγγυητικές επιστολές. Από το να μας κουνούν το δάχτυλο, να βάζουν ενδιάμεσους να κάνουμε συναντήσεις με τους πιο ήρεμους, με τους πιο άγριους - αυτά δεν με απασχολούν - και δεν είναι η θέση μου να επιλέγω με ποιον θα μιλήσω. Θεσμικά δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω με οποιαδήποτε αντιπροσωπεία από τη Super League 2, αλλά όταν αυτή καταλάβει ότι πρέπει και οι ίδιοι να διαφυλάξουν το πρωτάθλημά τους. Για ένα καθαρό πρωτάθλημα που αυτή την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει.

«Τέτοιους είδους εξαπάτηση, τέτοιου είδους διαστρέβλωση και ψέμα, αρκετά. Δεν περνάει. Η κοινωνία έχει άποψη, αλλά δυστυχώς έχει και η ΕΠΑΘΛΑ εικόνα για χειραγωγημένους αγώνες»

Αυτό δεν είναι εκτίμηση δική μου. Είναι στοιχεία αδιάσειστα και τα γνωρίζουν αναλυτικά, άλλο που κάνουν ότι δεν τα γνωρίζουν. Το είδα και γραπτές επιστολές που στέλνουν αριστερά και δεξιά ή σε ανακοινώσεις τους. Ο υποφαινόμενος ποτέ δεν είπα για νούμερα, ποσά, ποτέ δεν δεσμεύτηκα σε κανέναν, διότι το ποσό που συγκεντρώνεται είναι δουλειά του Υπουργείου Οικονομικών, το ποσό που κατανέμεται και τα κριτήρια είναι δικιά μας δουλειά. Τη διαδικασία των κριτηριών τη συζητούσαμε στο ίδιο τραπέζι.

Τέτοιους είδους εξαπάτηση, τέτοιου είδους διαστρέβλωση και ψέμα, αρκετά. Δεν περνάει. Η κοινωνία θέλει καθαρό ποδόσφαιρο. Και αν εκείνοι είναι σε θέση να πουν ότι υπηρετούν το καθαρό ποδόσφαιρο, ας το πουν δημόσια. Η κοινωνία έχει άποψη, αλλά δυστυχώς έχει και η ΕΠΑΘΛΑ εικόνα για χειραγωγημένους αγώνες».

Απόδοση: FL News