ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δύο ευρωπαϊκοί τελικοί στην Ελλάδα σε «Καραϊσκάκης» και «Opap Arena»

Η UEFA έλαβε την απόφαση να δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να διοργανώσει δύο ευρωπαϊκούς τελικούς, του Super Cup 2023 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και του Conference League 2024 στην «Opap Arena».

Η απόφαση για το πρώτο παιχνίδι επισημοποιήθηκε την Τετάρτη από την εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις για τον δεύτερο τελικό αναμένονται εντός του Απριλίου (όταν θα ανακοινωθούν και οι έδρες των υπολοίπων τελικών για το 2023-2024).

Ο τελικός του Super Cup θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Αυγούστου (22:00) μεταξύ του νικητή του Chamions League και του νικητή του Europa League. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να διεξαχθεί στο Καζάν της Ρωσίας, όμως ο αποκλεισμός της χώρας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία οδήγησε την UEFA σε εξεύρεση νέας έδρας για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η περίπτωση της έδρας του Ολυμπιακού προτιμήθηκε από ορισμένες έτοιμες λύσεις που υπήρχαν σε Γερμανία, Ελβετία ή άλλες χώρες με εμπειρία στη διοργάνωση ευρωπαϊκών τελικών. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει κι η Ελλάδα και σημαντικό ρόλο φέρεται να έπαιξε και η καλή σχέση της κυβέρνησης με τη διοίκηση της UEFA, όπως προέκυψε από την πρόσφατη συνάντηση του Αλεκσάντερ Τσεφέριν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τις εγγυήσεις για γρήγορη διευθέτηση των όποιων ζητημάτων μπορούν να προκύψουν.

Ο επόμενος τελικός που θα φιλοξενήσει η Ελλάδα αφορά τη νέα σεζόν του Conference League. Η OPAP Arena εμφανιζόταν υποψήφια και για τη φετινή σεζόν, όμως στην επιλογή της έδρας του τελικού για το 2022-2023 που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022 προτιμήθηκε ένα γήπεδο που λειτουργούσε ήδη, τη Φορτούνα Αρένα της Πράγας.

Αυτομάτως, η έδρα της ΑΕΚ έγινε φαβορί για τη νέα σεζόν και έλαβε το χρίσμα, κάτι που αναμένεται να επισημοποιηθεί στις 4 Απριλίου, στην επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.

πηγή: filathlos.gr