Λεουτσάκος: "Πλήττεται η αξιοπιστία της SL2" - ΕΠΟ: "Θα λάβουμε μέτρα"

Ακόμα ένα πλήγμα δέχτηκε το πολύπαθο πρωτάθλημα της Super League 2 το Σάββατο, με τη διακοπή του αγώνα Ολυμπιακός Β' - Κηφισιά και την αποχώρηση των «ερυθρόλευκων» λόγω διαιτησίας!

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος με δήλωσή του έκανε λόγο για κακές διαιτησίες στο πρωτάθλημα, για τις οποίες ενημέρωσαν και τον Στηβ Μπένετ, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο να πάρει θέση και να βρει λύσεις.

Μετά τη διακοπή αγώνα το Σάββατο (7/1/2023) ο πρόεδρος της SL2, Λεωνίδας Λεουτσάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και την εν γενεί προστασία του ποδοσφαίρου όλοι οι αγώνες, ανεξαρτήτως ονόματος των συμμετεχόντων ή του βαθμολογικού ενδιαφέροντος, θα πρέπει και επιβάλλεται να ολοκληρώνονται μέσα από θωρακισμένο κανονιστικό πλαίσιο και να κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στις αίθουσες των Πειθαρχικών Επιτροπών.

Έχουμε γίνει μάρτυρες κακών διαιτησιών που εξεγείρουν και ανησυχούν το φίλαθλο κόσμο, δημιουργώντας ανασφάλεια στους ποδοσφαιριστές και στις συμμετέχουσες ομάδες του πρωταθλήματος. Επισκεφθήκαμε μόλις στις 5/1/2023 τον κ. Μπένετ ελπίζοντας ότι θα δώσει λύση στις κακές διαιτησίες, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη.

Επειδή η SL2 ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από δεκάδες προβλήματα που… κληρονόμησε και ευρισκόμενη ήδη σε στάδιο επανεκκίνησης, χωρίς να υπάρχει περιθώριο λαθών και επιπρόσθετων προβλημάτων, καλούμε τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο να πάρει θέση επί των τεκταινομένων και να πράξει άμεσα τα δέοντα».

Η απάντηση της ΕΠΟ για τα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός Β' - Κηφισιά

Η ΕΠΟ μετά από τα γεγονότα στο Ολυμπιακός Β' - Κηφισιά, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία πήρε θέση αναφέροντας τα εξής:

Σε σχέση με τα όσα έγιναν στη χθεσινή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής.

«Η Ε.Π.Ο. παρακολουθεί με προσοχή τα όσα γίνονται στο Πρωτάθλημα της Super League 2. Οι εξελίξεις και τα όσα συνέβησαν και στη χθεσινή αγωνιστική θα εξεταστούν με προσοχή και εφόσον κριθεί αναγκαίο η Ε.Π.Ο. ως ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου στη Ελλάδα θα παρέμβει. Σε κάθε περίπτωση, η Ε.Π.Ο. θα λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για τη διασφάλιση του αθλήματος του ποδοσφαίρου και την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2»