ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τριήμερο πένθος στη Βραζιλία για τον «βασιλιά» Πελέ!

Ο «βασιλιάς» Πελέ «έφυγε» από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης (29/12) στα 82 του χρόνια, αφού πάλεψε για περισσότερο από ένα χρόνο με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας σε επίσημη ανακοίνωσή της κήρυξε το βράδυ της Πέμπτης τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε η χώρα.

Προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του Πελέ, κτίρια παγκοσμίως φωτίστηκαν στα χρώματα της Βραζιλίας (πράσινη και χρυσή απόχρωση).

Μεταξύ αυτών το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο, το στάδιο Μαρακανά επίσης στο Ρίο, αλλά και η αψίδα του Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο.

Τριήμερο πένθος στη Βραζιλία

Ο Πελέ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών. Η είδηση σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο, τους Βραζιλιάνους και ιδιαίτερα τους φίλους της Σάντος.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η σορός του Πελέ θα βρεθεί στο γήπεδο του βραζιλιανικού συλλόγου και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα τη Δευτέρα (02/01) το πρωί στις 10 το πρωί (ώρα Βραζιλίας) και παραμείνει εκεί για μια ημέρα.

Την επόμενη ημέρα θα γίνει παρέλαση παρέλαση της σορού στους δρόμους της Σάντος, όπου το πλήθος θα έχει την ευκαιρία να τον τιμήσει. Ήδη στη Βραζιλία έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας.

filathlos.gr