ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SL2: Το πανόραμα της τελευταίας αγωνιστικής του 2022

Στους έξι αγώνες σταμάτησε το αήττητο του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ Β' και στους πέντε το σερί νικών. Το ταξίδι στον Βόλο αποδείχθηκε καταστροφικό, αφού η τοπική Νίκη του έβαλε "φρένο" με το 2-0 για την 8η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Super League 2.

Ο Όσκαρ Σιαφά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 23ο λεπτό και ο Λούκα Μιλούνοβιτς διπλασίασε τα τέρματά τους στο 40'. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν ανώτερη και στο 2ο ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες και τελικά έφτασε στο "τρίποντο" που τη διατηρεί στα υψηλά κλιμάκια του βαθμολογικού πίνακα.

Η ΒΕΡΟΙΑ έφυγε με νίκη 2-1 από το "Γεώργιος Καμάρας", ύστερα από ανατροπή απέναντι στον Παναθηναϊκό Β'. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν στο 15ο λεπτό με τον Γιάννη Σαρδέλη, όμως οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή στα πρώτα 20 λεπτά του 2ου μέρους με τους Χρήστο Μπελεβώνη και Αλέξανδρο Μασούρα, φτάνοντας στην πρώτη εκτός έδρας νίκη πρωταθλήματος από τον Απρίλιο.

Η ήττα του ΠΑΟΚ Β' καθώς και της Αναγέννησης Καρδίτσας στην Αριδαία από τον Αλμωπό με 0-1, μετέτρεψε την αναμέτρηση στις Σέρρες μεταξύ Πανσερραϊκού και ΑΕΛ σε ντέρμπι άτυπης κορυφής. Οι "βυσσινί" μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκαν δίκαια με τον Λούκα Αντράντα στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, όμως το τελικό αποτέλεσμα ήτσαν διαφορετικό. Στο 70' ο Αριστοτέλης Καρασαλίδης ισοφάρισε σε 1-1 και στο 89' ο Χισάμ Κανίς με πέναλτι ολοκλήρωσε την ανατροπή (2-1) και έφτασε τα τέσσερα γκολ σε έξι αγώνες, στέλνοντας τα "λιοντάρια" στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Αλμωπός - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

Ηρακλής - Απόλλων Πόντου 2-0

Θεσπρωτός - Διαγόρας 1-4

Νίκη - ΠΑΟΚ Β' 2-0

Απόλλων Σμύρνης - Ηρακλής Λάρισας 0-2

Παναθηναϊκός Β' - ΒΕΡΟΙΑ 1-2

Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 2-1

Ρεπό: Μακεδονικός

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

03/01 Αναγέννηση Καρδίτσας - Ηρακλής

03/01 Απόλλων Πόντου - Πανσερραϊκός

03/01 ΠΑΟΚ Β' - Απόλλων Λάρισας

04/01 ΑΕΛ - Παναθηναϊκός Β'

04/01 Ηρακλής Λάρισας - Θεσπρωτός

04/01 Διαγόρας - Αλμωπός

05/01 Βέροια - Μακεδονικός

Ρεπό: Νίκη

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Χωρίς... φρένα η Κηφισιά του Γιώργου Πετράκη, η οποία πέτυχε το «επτά στα επτά» νικώντας 1-0 την ΑΕΚ Β' στο «Σεραφείδειο» ούσα ανώτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς. Εκμεταλλευόμενη τις απουσίες των «κιτρινόμαυρων» και με σύμμαχο την τύχη στη φάση του δοκαριού της Ένωσης στο α' μέρος πήρε το τρίποντο με γκολ του Τετέι στο 60'!

Ο Ολυμπιακός Β' πήρε τη νίκη κόντρα στην Προοδευτική, στης οποίας τον πάγκο ένα ντεμπούτο ο Αντώνης Νικοπολίδης στον 8ο όμιλο του Β' ομίλου της Super League 2. Οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν το δεύτερό τους τρίποντο και έφτασαν τους οκτώ βαθμούς. Οι παίκτες του Γιάννη Οκκά μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 29', με τον Χρυσόπουλο να βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Κωστή. Ο Κωστή μάλιστα είχε και δοκάρι στο 56' έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση στην Πάτρα, μεταξύ της Παναχαϊκής και της Athens Kallithea. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο, χωρίς γκολ. Έτσι, στους 13 πόντους βρέθηκε η ομάδα της Αθήνας, ενώ στους 15 οι Πατρινοί.

Την καλή πορεία συνεχίζει ο ΟΦ Ιεράπετρας. Επικράτησε 1-0 του Ηροδότου στη Νέα Αλικαρνασσσό και έφτασε τους 15 πόντους, με τους γηπεδούχους να μένουν στους τρεις. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Πάτρικ Βουό με γκολ στο 9'.

Η Ηλιούπολη πήρε μία σημαντική νίκη στην έδρα της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 1-0 και έφτασαν τους 14 πόντους, με την Καλαμάτα να μένει στους 13. Ο Μπαστακός πέτυχε το γκολ στο 86'.

Άνετη νίκη κόντρα στον ΠΑΟ Ρουφ πήραν τα Χανιά. Οι Κρητικοί επικράτησαν 4-0 και έφτασαν τους 13 βαθμούς, με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν χωρίς νίκη. Ο Μάναλης άνοιξε το σκορ στο 24' και ο Πολίτης έκανε το 2-0 στο 30'. Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 70' ο Μάναλης πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ και στο 87' ο Μαρτσάκης διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα αποτελέσματα του Β' ομίλου (8η αγωνιστική)

Επισκοπή - Αιγάλεω 0-1

Χανιά - ΠΑΟ Ρούφ 4-0

Ηρόδοτος - ΟΦ Ιεράπετρας 0-1

Καλαμάτα - Ιλιούπολη 0-1

Ολυμπιακός Β' - Προοδευτική 1-0

Παναχαϊκή - Athens Kallithea 0-0

ΑΕΚ Β' - Κηφισιά 0-1

πηγή: filathlos.gr