ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Κόντρα στον Μέσι για να κρατήσει το στέμμα της!

Η Γαλλία λύγισε 2-0 το θαυμάσιο Μαρόκο και πέρασε στον τελικό της Κυριακής, όπου θ' αντιμετωπίσει την Αργεντινή. 

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία με το άφθονο ταλέντο και φυσικά τον Εμπαπέ στις τάξεις της, πήγε στο Κατάρ για να υπερασπιστεί τον τίτλο της. 

Μετά τον όμιλο, άφησε εκτός Πολωνία, Αγγλία και το προτελευταίο εμπόδιο ήταν το εκπληκτικό Μαρόκο. Η έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν είχε δεχθεί γκολ στη διοργάνωση σε πέντε ματς. Δεν γινόταν, όμως, ν' αντισταθεί στους «τρικολόρ». Η Γαλλία σκόραρε δύο φορές κι όχι με τους σταρ Εμπαπέ, Ζιρού, Γκριεζμάν ή Ντεμπελέ. Με σκόρερ τους Τεό Ερναντέζ, Μουανί, επικράτησε 2-0 και πλέον την Κυριακή έχουμε γιγαντομαχία Γαλλία-Αργεντινή ή αν προτιμάτε Εμπαπέ-Μέσι. Ο νικητής θα βάλει και το τρίτο αστέρι στη φανέλα.

Προβάδισμα η Γαλλία

Το Μαρόκο δεν είχε δεχθεί γκολ στο Μουντιάλ, αλλά κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια πληγώθηκε μόλις στο 5’. Ο Γκριεζμάν γύρισε από δεξιά, δεξί σουτ του Εμπαπέ κόντραρε στα σώματα, νέο αριστερό σουτ του Εμπαπέ κόντραρε ξανά, αλλά η μπάλα έφτασε στον Τεό Ερναντέζ, ο οποίος εκτέλεσε με γυριστό σουτ για το 1-0.

Ευκαιρίες η Γαλλία με Ζιρού

Οι Αφρικανοί επιχείρησαν να απαντήσουν και στο 10’ σουτ του Ουνάχι απέκρουσε ο Γιορίς. Στο 17’ από πάσα του Μπουφάλ, αδύναμο σουτ του Ζίγες κατέληξε άουτ.

Στην εξέλιξη της φάσης η Γαλλία άγγιξε το 2-0. Σε μπαλιά από τον Κονατέ, ο Ζιρού έφυγε στην πλάτη του Σάις, που έκανε κακή εκτίμηση, εκτέλεσε με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι και άουτ.

Στο 35’ αριστερό σουτ του Φοφανά εντός περιοχής, ήταν απελπιστικά άστοχο, ενώ στο 36’ η Γαλλία πάλι πλησίασε στο 2-0. Κάθετη του Τσουαμενί στον Εμπαπέ, κάτι σαν πλασέ-γύρισμα απομακρύνθηκε, ο Τσουαμενί αυτή τη φορά πάσαρε στον Ζιρού κι αυτός με αριστερό πλασέ από το σημείο του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Δοκάρι το Μαρόκο!

Στο 40’ κόρνερ του Γκριεζμάν προβολή του Βαράν στο πρώτο δοκάρι έφυγε άουτ.

Στο 45’ το Μαρόκο έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση με εντυπωσιακό τρόπο. Κόρνερ του Ζίγες, απομάκρυναν οι Γάλλοι, η μπάλα πήρε ύψος και ο Ελ Γιαμίκ με τρομερό ψαλίδι έστειλε τη μπάλα προς την εστία, ο Γιορίς την άγγιξε, βρήκε και το δεξί δοκάρι και στη συνέχεια  αστόχησε ο Μπουφάλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς είχε ρυθμό, όπως και στο πρώτο με το Μαρόκο να έχει και περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του. Οι Γάλλοι διαχειρίζονταν το σκορ και έψαχναν μία αντεπίθεση για να τελειώσουν ουσιαστικά το παιχνίδι. Στο 53’ γύρισμα από δεξιά του Μπουφάλ, Εν Νεσίρι και Ατιάτ Αλάχ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Στην εξέλιξη, τρομερή επέμβαση του Κονατέ, προ του Εν Νεσίρι έπειτα από γύρισμα του Ατιάτ Αλάχ, χάθηκε η ευκαιρία για το 1-1.

Η Γαλλία μετά το 60’ πάγωσε τον ρυθμό. Στο 71’ κεφαλιά του Τουράμ δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 74’ αριστερό σουτ εντός περιοχής του Φοφανά, επίσης έφυγε άουτ.

Μπήκε και το καθάρισε!

Η Γαλλία τελικά βρήκε το 2-0 στο 79’. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Μουανί μπήκε στο ματς και στην πρώτη του επαφή σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό! Οι Γάλλοι κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα, ο Εμπαπέ έκανε προσποιήσεις εντός περιοχής και πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Μουανί, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με εξουδετερωμένο τον Μπόνο σημείωσε το 2-0 από τη μικρή περιοχή.

Το Μαρόκο συνέχισε να το παλεύει, αλλά ούτε στο 94' κατάφερε να βρει γκολ. Σουτ του Ουνάχι κόντραρε και πριν τη γραμμή απομάκρυνε ο Κουντέ.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Βαράν, Κουντέ, Τσουαμενί, Κονατέ, Φοφανά, Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (78’ Μουανί), Εμπαπέ, Ζιρού (65’ Τουράμ).

Μαρόκο (Ουαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Μαζραουί (46’ Ατιάτ-Αλάχ), Νταρί, Σάις (21’ λ.τρ. Αμάλα – 78’ Ελζαζούλι), Ελ Γιαμίκ, Άμραμπατ, Ζίγες, Ουνάχι, Μπουφάλ (66’ Αμπουκλάλ), Εν Νεσίρι (66’ Αμντάλα)

πηγή: onsports.gr