ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ματσάρα και πρόκριση - θρίλερ της Αργεντινής στα πέναλτι επί της Ολλανδίας!

Σε ένα παιχνίδι-θρίλερ, η Αργεντινή πήρε τη νίκη στα πέναλτι με 4-3 επί της Ολλανδίας (2-2 κανονική διάρκεια) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία. 

Το παιχνίδι δεν έμοιαζε πως θα έχει τόσες συγκινήσεις, με την Αργεντινή να είναι ανώτερη μέχρι το 73ο λεπτό. Έπειτα σαν να μπλόκαρε, η Ολλανδία έκανε τρομερό comeback και με «χρυσή» αλλαγή τον Βέγκχορστ έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί η Αργεντινή είχε περισσότερες ευκαιρίες, όμως στα πέναλτι είχε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να αποκρούει δύο πέναλτι των Ολλανδών και να στέλνει στα ουράνια χιλιάδες Αργεντίνων και τους συμπαίκτες του.

Η Αργεντινή ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ολλανδία και λίγο πριν την ανάπαυλα μπήκε μπροστά σκορ.

Στο 35ο λεπτό, ο Λιονέλ Μέσι έκανε μια τρομερή-no look-πάσα τον Μολίνα, με τον δεξιό μπακ-χαφ της Αργεντινής να σκοράρει με σκαφτό πλασέ.

Μετά το γκολ του Μολίνα στο πρώτο ημίχρονο, η Αργεντινή έδωσε την μπάλα στην Ολλανδία η οποία ήταν φλύαρη και δεν δημιούργησε ευκαιρία.

Ετσι, στο 73ο λεπτό ο Μέσι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ακούνια και «έγραψε» το 0-2 κόντρα στους Ολλανδούς.

Μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε η Ολλανδία, ο Φαν Χάαλ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και έβαλε στο γήπεδο τον Βέγκχορστ.

Ο Ολλανδός στράικερ μπήκε στο γήπεδο στο 78ο λεπτό και τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μπεργχάους έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βέγκχορστ με άπιαστη κεφαλιά μείωσε σε 1-2.

«Χρυσή» αλλαγή αποδείχθηκε για τον Φαν Χάαλ ο Βέγκχορστ καθώς πέτυχε και δεύτερο γκολ και έστειλε το παιχνίδι Ολλανδία-Αργεντινή στην παράταση.

Μετά το 1-2 και την πίεση που άσκησαν οι «οράνιε», κέρδισαν φάουλ στο 90'+10' και έφτασαν στο 2-2. Ο Κουπμάινερς εκτέλεσε με κομπίνα το φάουλ, στέλνοντας την πάσα στον Βέγκχορστ ο οποίος γύρισε το σώμα του και με σουτ εντός περιοχής ισοφάρισε.

Στην παράταση οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, καθώς πιο πολύ κοιτούσαν να μην δεχθούν κάποιο γκολ με την Αργεντινή να είναι πάντως πιο απειλητική. Στο 115’ ο Λαουτάρο έχασε μια τεράστια ευκαιρία για την Αργεντινή, όμως το σουτ του από πλεονεκτική θέση κόντραρε στο σώμα του Φαν Ντάικ.

Στο 119’ ο Λαουτάρο βγήκε απέναντι στον Νόπερτ, όμως το δυνατό σουτ του Αργεντίνου απέκρουσε ο Ολλανδός κίπερ. Στο 120’ ο Ντι Μαρία προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από απευθείας εκτέλεση κόρνερ και στην επόμενη φάση το σουτ του Ενζο Φερνάντες, σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Στη διαδικασία των πέναλτι, η Αργεντινή είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμιλιάνο Μαρτίνες. Ο κίπερ της Βίλα έπιασε τα δύο πρώτα πέναλτι των Ολλανδών, από Φαν Ντάικ και Μπεργκχάους, οι Μέσι, Παρέδες και Μοντιέλ ευστόχησαν και ενδιάμεσα και ο Κοπμάινερς.

Ο Βέγκχορστ μείωσε σε 2-3, ο Ενζο Φερνάντες έστειλε την μπάλα άουτ, με τον Λουκ Ντε Γιονγκ να ισοφαρίζει σε 3-3. Στο τελευταίο πέναλτι όμως, ο Λαουτάρο Μαρτίνες ευστόχησε και έκανε το 4-3, στέλνοντας στα ουράνια την ομάδα του.

Ολλανδία: Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Ντε Ρουν (46’ Κουπμάινερς), Φ. Ντε Γιόνγκ, Μπλιντ (64’ Λ. Ντε Γιόνγκ), Χάκπο (113’ Λανγκ), Ντεπάι (78’ Βέγκχορστ), Μπέρχβαϊν (46’ Μπεργκχάους).

Αργεντινή: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα (106’ Μοντιέλ), Ρομέρο (78’ Πετζέλα), Οταμέντι, Λισάντρο Μαρτίνες (112’ Ντι Μαρία), Ακούνια (78’ Ταλιαφίκα), Ντε Πολ (67’ Παρέντες), Φερνάντες, ΜακΆλιστερ, Άλβαρες (82’ Λαουτάρο Μαρτίνες), Μέσι

metrosport.gr