ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ματσάρα και πρόκριση της Ελβετίας επί της Σερβίας - Νίκησε τη Βραζιλία αλλά αποκλείστηκε το Καμερούν!

Σε ένα «τρελό» παιχνίδι ειδικά στο πρώτο μέρος, το οποίο είχε δύο ανατροπές, η Ελβετία πήρε τη νίκη με 3-2 επί της Σερβίας και παράλληλα το εισιτήριο για τους «16» όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.

Η Σερβία μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο για να σκοράρει μιας και χρειάζεται μόνο τη νίκη για να προκριθεί. Ωστόσο αυτή που προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα ήταν η Ελβετία.

Στο 11ο λεπτό ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Εννέα λεπτά αργότερα, ο Σακίρι σε μια αντεπίθεση των Ελβετών με σουτ εντός περιοχής άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα.

Στη συνέχεια, οι Σέρβοι ανέβασαν την απόδοσή τους και μέσα σε διάστημα εννέα λεπτών κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ.

Αρχικά στο 26' ο Μίτροβιτς με υπέροχη κεφαλιά μετά από σέντρα του Τάντιτς, ήρθε το 1-1.

Εννέα λεπτά αργότερα, ο Μίτροβιτς έδωσε ωραία κάθετη μπαλιά στον Βλάχοβιτς, με τον στράικερ της Γιουβέντους με αριστερό συρτό πλασέ να πετυχαίνει το 2-1.

Σε ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο, η Ελβετία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη μετά την ανατροπή των Σέρβων.

Ετσι στο 44ο λεπτό, ο Εμπολό με πλασέ από κοντινή απόσταση έπειτα από σέντρα του Βίντμερ ισοφάρισε 2-2 για την Ελβετία και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Δεύτερη ανατροπή είχαμε στο Σερβία-Ελβετία, με τους Ελβετούς να γυρίζουν το ματς στις αρχές του δευτέρου μέρους.

Στο 48' ο Σακίρι έβγαλε γλυκιά μπαλιά, ο Βάργκας με το τακουνάκι σέρβιρε στον Φρόιλερ και με δυνατό αριστερό σουτ γύρισε τούμπα το παιχνίδι.

Στο υπόλοιπο παιχνίδι οι Ελβετοί ήλεγχαν το παιχνίδι, οι Σέρβοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν και έμειναν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

ΣΕΡΒΙΑ (N. Στοϊκοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (55’ Γκούντελι), Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (78’ Ράντονιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (58’ Μαξίμοβιτς), Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς (78’ Τζούρισιτς), Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς (55’ Γιόβιτς).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μ. Γιακίν): Κόμπελ, Βίντμερ, Ακάντζι, Εμπολό (90+6’ Οκαφόρ), Φρόιλερ, Τσάκα, Ροντρίγκες, Σο (69’ Φερνάντες), Βάργκας (83’ Φασνάχτ), Σερ, Σακίρι (69’ Ζακάρια).

Το Καμερούν υποχρέωσε τη Βραζιλία στην πρώτη της ήττα αλλά αποκλείστηκε

Το Καμερούν έκανε το χρέος του και επικράτησε επί των Βραζιλιάνων με το γκολ του Βινσέν Αμπουμπακάρ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, αλλά η νίκη της Ελβετίας στον αγώνα με τη Σερβία άφησε τα "λιοντάρια" εκτός συνέχειας Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η "σελεσάο" παρότι ηττήθηκε τερμάτισε στην πρώτη θέση του έβδομου ομίλου και στην φάση των «16» θα αντιμετωπίσει την απίθανη Νότια Κορέα, η οποία νίκησε νωρίτερα τους Πορτογάλους και απέκλεισε την Ουρουγουάη. Η ομάδα του Τίτε ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που αποδεικνύεται και τα από τα xG, αλλά ο αδιαπέραστος Επασί την κράτησε στο μηδέν, με τον πρώην τερματοφύλακα του ΟΦΗ να πραγματοποιεί μια εκπληκτική εμφάνιση.

Μπορεί η αναμέτρηση για τη Βραζιλία να μην είχε τόσο μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά ήταν ιστορικής σημασίας, καθώς ο Ντάνι Άλβες έγινε ο γηραιότερος Βραζιλιάνος που αγωνίστηκε σε τελική φάση Μουντιάλ, σε ηλικία 38 ετών και 63 ημερών, και πήρε το ρεκόρ από τον πάλαι ποτέ κορυφαίο δεξί μπακ της Βραζιλίας, Τζάλμα Σάντος, οποίος αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 1966, σε ηλικία 37 ετών και 138 ημερών.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στη Βραζιλία, με τον Φρεντ να βρίσκει στην πλάτη της άμυνας του Καμερούν τον Μαρτινέλι, οποίος με ωραία κεφαλιά προσπάθησε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά ο Επασί αντέδρασε εξαιρετικά στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του.

Στο πρώτο ημίχρονο η "σελεσάο" ήταν κυρίαρχη, έχοντας τη μπάλα μονίμως στα πόδια της. Παρόλα αυτά το Καμερούν, το οποίο μέχρι 45ο λεπτό δεν είχε επιχειρήσει ούτε μια τελική, έφτασε κοντά στο γκολ με τον Αμπουμακάρ να κάνει μια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι εκεί βρισκόταν ο Εμπουεμό, ο οποίος με σκαστή κεφαλιά υποχρέωσε τον Έντερσον σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Στο δεύτερο 45λεπτο τα "λιοντάρια" μπήκαν πιο δυναμικά και στο 50' απείλησαν με τον Αμπουμπακάρ, αλλά το διαγώνιο σουτ του Αφρικανού επιθετικού πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Έντερσον.

Η Βραζιλία στα επόμενα λεπτά πήρε πάλι τα ηνία του αγώνα αλλά κάθε προσπάθειά της για γκολ έπεφτε πάνω στο "τοίχος" που είχε χτίσει ο Επασί στην εστία του, οποίος ήταν εντυπωσιακός, αποσοβώντας το γκολ για την ομάδα του.

Στο 90+2' το Καμερούν άνοιξε το σκορ με τον Αμπουμπακάρ να σημειώνει ένα πανέμορφο τέρμα, ύστερα από σέντρα από τα δεξιά. Στους πανηγυρισμούς του όμως έβγαλε τη φανέλα του και δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον αγώνα.

Καμερούν: Επασί, Φάι, Γου, Εμπός, Τολό, Ζαμπό Ανγκισά, Κούντε (68' Εντσάμ), Εμπουεμό (64' Τόκο - Εκαμπί), Τσούπο Μότινγκ, Ενγκαμαλό (86' Εμπεκελί), Αμπουμπακάρ

Βραζιλία: Έντερσον, Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες (55' Μαρκίνιος), Φαμπίνιο, Φρεντ (55' Γκιμαράες), Άντονι (79' Ραφίνια), Ροντρίγκο (55' Ριμπέιρο), Μαρτινέλι, Ζεζούς (64' Πέντρο)

Βαθμολογία

1. Βραζιλία (3-1)  6

2. Ελβετία (4-3)  6

3. Καμερούν (4-4)  4

4. Σερβία (5-8)  1

πηγή: metrosport.gr