ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σπουδαία πρόκριση της Αυστραλίας - Θρίαμβος χωρίς αντίκρισμα για Τυνησία!

Αυστραλία και Δανία αναμετρήθηκαν στο Αλ Γιανούμπ Στέιτνιουμ με φόντο ένα εισιτήριο στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Η Αυστραλία πήρε μια τεράστια νίκη 1-0 κόντρα στην απογοητευτική Δανία και πανηγύρισε μια τεράστια πρόκριση για δεύτερη φορά στην ιστορία τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Δανία να πιέζει στο πρώτο τέταρτο και να σπαταλά μια καλή στιγμή με τον Γιένσεν στο 12' αλλά τον Ράιαν να αποκρούει. Στην συνέχεια οι Αυστραλοί κράτησαν με σχετική άνεση το παιχνίδι χωρίς γκολ και χωρίς να απειληθούν. Μάλιστα οι Αυστραλοί εκμεταλλεύτηκαν και την γενική νωθρότητα της Δανίας και με τον Λέκι να πιάνει ένα διαγώνιο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή και νίκησε τον Σμάιχελ κάνοντας το 1-0.

Η συνέχεια βρήκε την Δανία να πιέζει για την ισοφάριση ωστόσο χωρίς μεγάλες στιγμές στο παιχνίδι παρά μόνο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Έτσι οι Αυστραλοί με τον Λέκι πήραν μια τεράστια πρόκριση με 6 βαθμούς και δύο νίκες σε τρία παιχνίδια στέλνοντας στο... καναβάτσο Δανία και Τυνησία.

Αυστραλία (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπεϊτς, Λέκι (89’ Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουιν (46’ Μπάκους), Ντιουκ (82’ ΜακΛάρεν), ΜακΓκρί (74’ Ράιτ).

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Ράσμους Κρίστενσεν, Άντερσεν, Αντρέας Κρίστενσεν (46’ Μπα), Μέλε (70’ Κορνέλιους), Χέιμπιεργκ, Γένσεν (59’ Ντάμσγκααρντ), Όλσεν (69’ Σκοβ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59’ Ντόλμπεργκ).

Θρίαμβος χωρίς αντίκρισμα της Τυνησίας κόντρα στη Γαλλία

Η Τυνησία κατέθεσε και την ψυχή της στον αγωνιστικό χώρο, επιβλήθηκε της Γαλλίας με 1-0, με τέρμα του Καζρί στο 54', αλλά αποκλείστηκε από την συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γκριεζμάν ισοφάρισε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, το τέρμα, τελικά, ακυρώθηκε και η Τυνησία έφτασε στη νίκη.

Αυτός ο θρίαμβος, πάντως, δεν είχε αντίκρισμα, καθώς η νίκη της Αυστραλίας με αντίπαλο την Δανία με 1-0, στο άλλο ματς του ομίλου, άφησε την Τυνησία την εκτός Μουντιάλ.

Στην 1η θέση ισοβάθμησαν η Γαλλία και η Αυστραλία και πήραν τα δύο εισιτήρια για τη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Η Αυστραλία μπορεί να αντιμετωπίσει μια εκ των (Πολωνία, Αργεντινή και Σαουδική Αραβία), ήτοι την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον τρίτο όμιλο, ενώ η Γαλλία μπορεί να αναμετρηθεί και με τις τρεις ομάδες που προαναφέρθηκαν συν το Μεξικό που δεν μπορεί να τερματίσει πρώτο.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Νταμέν, Μεριά, Γκαντρί, Ταλμπί, Κεσχρίντα, Σκίρι, Λαϊντουνί, Μααλούλ, Σλιμάνε (83' Αμπντί), Ρομντάν (74' Σαλαλί), Καζρί (60' Τζεμπάλι)

ΓΑΛΛΙΑ: Μανταντά, Ντισασί, Κονατέ, Βαράν (63' Σαλιμπά), Καμαβινγκά, Γκεντουζί (79' Ντεμπελέ), Τσουαμενί, Φοφανά (73' Γκριεζμάν), Βερτού (63' Ραμπιό), Κομάν (63' Εμπαπέ), Μουανί

4ος Όμιλος

Αποτελέσματα

Τυνησία - Γαλλία 1-0

Αυστραλία - Δανία 1-0

Βαθμολογία

Γαλλία 6 (6-3)

Αυστραλία 6 (3-4)

Τυνησία 4 (1-1)

Δανία 1 (1-3)

metrosport.gr