ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σφράγισε την πρωτιά η Αγγλία - Πέταξαν για τους «16» οι ΗΠΑ!

Με μια σχετικά εύκολη νίκη με 3-0 επί της Ουαλίας, η Αγγλία «σφράγισε» την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας ως κορυφαίο της τον Μάρκους Ράσφορντ που πέτυχε δύο τέρματα.

Ετσι, τα «τρία λιοντάρια» θα αντιμετωπίσουν στη φάση των «16» τη Σενεγάλη.

Στο πρώτο ημίχρονο η Αγγλία ήταν κυρίαρχη στο παιχνίδι αλλά καθόλου αποτελεσματική, με συνέπεια να μην μπορέσει να μπει μπροστά στο σκορ.

Στην επανάληψη όμως, μπήκε φουριόζα, καθώς σε διάστημα δύο λεπτών σκόραρε ισάριθμες φορές βάζοντας στα σχοινιά την Ουαλία που πλέον ψάχνει ένα μεγάλο θαύμα.

Ο Ράσφορντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έβαλε μπροστά στο σκορ (50΄) τα τρία λιοντάρια και στο αμέσως λεπτό ήταν σειρά του Φόντεν να σκοράρει και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

18 λεπτά μετά το πρώτο του γκολ, ο Μάρκους Ράσφορντ ξαναχτύπησε, «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη για την Αγγλία «γράφοντας» το 3-0 επί της Ουαλίας.

Ήταν το 68ο λεπτό, όταν ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ωραία ντρίμπλα και με αριστερό σουτ νίκησε τον Γουόρντ.

ΟΥΑΛΙΑ (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις (59΄ Μορέλ), Αμπάντου, Ν. Γουίλιαμς (36΄ Ρόμπερτς), Άλεν (81΄ Κόλγουϊλ), Ράμσεϊ (46΄ Τζόνσον), Τζέιμς (77΄ Γουίλσον), Μπέιλ, Μουρ

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (57΄ Αλεξάντερ Αρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65΄ Τρίπιερ), Ράις (58΄ Φίλιπς), Χέντερσον, Μπέλιγχαμ, Φόντεν, Ράσφορντ (76΄ Γκρίλις), Κέιν (58΄ Γουίλσον) 

Πέταξαν για τους «16» οι ΗΠΑ και τώρα Ολλανδία

Ένα τέρμα του Πούλισικ στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης, ήταν αρκετό για τις ΗΠΑ, ώστε να επικρατήσουν 1-0 του Ιράν και παράλληλα να πάρουν το εισιτήριο για τους ''16'' του Παγκόσμιου Κυπέλλου του Κατάρ, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία, η οποία τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον πρώτο όμιλο. 

Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι στη φάση του γκολ τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ένας ακόμα παίκτης που συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη των ΗΠΑ ήταν ο ΜακΚένι. Από δική του κάθετη ξεκίνησε η φάση του γκολ, από δική του κάθετη σκοράρει ο Γουεά στο ακυρωθέν γκολ του 45+7΄.

Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά οι ΗΠΑ σε Παγκόσμιο Κύπελλο κερδίζουν ομάδα από την Ασία. 

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Μοχαμάντι (45+2’ Καρίμι), Πουραλιγκαντζί, Μ.Χοσεΐνι, Ρεζαεϊάν, Χατζισαφί (71’ Τζαλαλί), Νουρολαχί (71’ Τοραμπί), Εζατολαχί, Ταρεμί, Γκολιζαντέχ (77’ Ανσαριφάρντ), Αζμούν (46’ Γκοντός) 

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπερχόλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (82' Μουρ), Ρόμπινσον, Κάρτερ Βίκερς, Ριμ, Άνταμς, ΜακΚένι (65’’ Πέρι Ακόστα), Μούσα, Σάρτζεντ (77’ Ράιτ), Πούλισικ (46’ Αάρονσον), Γουέα (82' Ζίμερμαν)

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου

1. Αγγλία 7

2. ΗΠΑ 5

3. Ιράν 3

4. Ουαλία 1 

* Τα πρώτα δύο ζευγάρια της φάσης των «16» είναι Ολλανδία - ΗΠΑ (3/12, 17:00) και Αγγλία - Σενεγάλη (4/12, 21:00).

πηγή: metrosport.gr