ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μουντιάλ 2022: Βήμα πρόκρισης με 4άρα η Κροατία, αποκλείστηκε ο Καναδάς

Με έναν Κράμαριτς να τον πιείς στο ποτήρι, η Κροατία πήρε μια σπουδαία νίκη με 4-1 επί του Καναδά και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα νοκ-άουτ. Αντιθέτως, ο Καναδάς αποκλείστηκε μετά την δεύτερη ήττα του.

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Καναδάς κόντρα στην Κροατία, καθώς προηγήθηκε 1-0 χάρη στο τέρμα του Αλφόνσο Ντέιβις στο 2ο λεπτό με κεφαλιά.

Η Κροατία αιφνιδιάστηκε, όμως με δύο γκολ μέσα σε οκτώ λεπτά έκανε την ανατροπή. Αφού πρώτα είδε το γκολ του στο 29' να ακυρώνεται για οφσάιντ, ο Κράμαριτς επιχείρησε ξανά την ισοφάριση και αυτή τη φορά την πέτυχε στο 36ο λεπτό. Ο επιθετικός της Κροατίας με διαγώνιο ωραίο σουτ ισοφάρισε.

Οκτώ λεπτά αργότερα η Κροατία ολοκλήρωσε την ανατροπή, τουλάχιστον ως προς το σκορ ημιχρόνου. Ο Λιβάγια πήρε την πάσα από τον Γιουράνοβιτς και με ωραίο συρτό σουτ από το όριο της περιοχής «έγραψε» το 2-1.

Στο 70΄ο Κράμαριτς πέτυχε και δεύτερο τέρμα και ουσιαστικά «καθάρισε» το τρίποντο για την ομάδα του Ντάλιτς. Ο Πέρισιτς έβγαλε την μπαλιά, ο Κράμαριτς έκανε υπέροχη κλειστή ντρίμπλα και με σουτ «έγραψε» το 3-1.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μάγιερ στο 94ο λεπτό όταν μετά από λάθος των Καναδών στη μεσαία γραμμή, ο Ορσιτς βγήκε στην αντεπίθεση και έστρωσε στον συμπαίκτη του για το 4-1.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Σόσα, Λόβρεν, Γιουράνοβιτς, Γκβάρντιολ, Πέρισιτς (86’ Όρσιτς), Μόντριτς (86’ Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (86’ Μάγερ), Κράμαριτς (72’ Βλάσιτς), Λιβάγια (60’ Πέτκοβιτς).

Καναδάς (Τζον Χέρντμαν): Μπόριαν, Τζόνσον, Μίλερ, Βιτόρια, Εουστάκιο (46’ Οσόριο), Ντέιβις, Μπιουκάναν, Λάριν (46’ Κονέ), Λαριέα (62’ Χόιλετ), Χάτσινσον (72’ Αντεκούγκμπε), Ντέιβιντ (72’ Καβαλίνι).

metrosport.gr