«Η πρόκριση θα ανήκει σε όλους τους Έλληνες»

Σίγουρος για την πρόκριση της Εθνικής εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τη Ρουμανία ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τους Ρουμάνους δημοσιογράφους, με πολλές να αναφέρονται στη διαιτησία του πρώτου αγώνα, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για εύνοια της ελληνικής ομάδας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Εθνικής:

Για το ποσοστό πρόκρισης των δύο ομάδων: "Δεν υπάρχουν ποσοστά για τις δύο ομάδες. Μιλάμε για ένα τελικό που έχει δύο ημίχρονα. Το ένα έγινε, το άλλο είναι μπροστά μας. Σίγουρα έχουμε το προβάδισμα από το πρώτο ματς και ήρθαμε να κρατήσουμε αυτό που έχουμε πάρει απέναντι σε μια καλή ομάδα. Είναι σίγουρο πως οι Ρουμάνοι θα μπουν δυνατά να ανατρέψουν την κατάσταση".

Για το πόσο μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα η απουσία κάποιων παικτών, όπως ο Κατσουράνης: "Δεν σκεφτόμαστε καθόλου το γεγονός πως ο Κατσουράνης δεν μπορεί να αγωνιστεί. Είμαστε σίγουροι ότι όποιος κληθεί να αγωνιστεί στην θέση του, γιατί δεν έχω αποφασίσει ακόμα, ξέρω πως θα καλύψει το κενό του Κατσουράνη. Πρέπει να κρατήσουμε όσο το δυνατόν την μπάλα στα πόδια μας, να μην έχουμε μια ανούσια κατοχή και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες για γκολ, ώστε να περάσουμε".

Για το αν η Ελλάδα έκανε προπόνηση στα πέναλτι: "Δεν προπονηθήκαμε στα πέναλτι, ούτε θα κάνουμε κάτι τέτοιο, γιατί πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε εκεί. Ο αγώνας θα τελειώσει πιο γρήγορα".

Για το αν έπρεπε να μετρήσει το πρώτο γκολ του Μήτρογλου στον πρώτο αγώνα: "Το είδαμε κι εμείς το ματς και υπήρχε και ένα πέναλτι (σ.σ. στο 2ο λεπτό στον Μήτρογλου)".

Για το αν φοβάται το διαιτητή του αυριανού αγώνα: "Όχι. Είμαι σίγουρος πως, όπως από την δική μας πλευρά θα κάνουμε την δουλειά μας όπως πρέπει, έτσι θα την κάνει και αυτός".

Για το πότε μίλησε τελευταία φορά με τον Πορτογάλο διαιτητή Προένσα: "Πριν από οκτώ χρόνια. Έχει παίξει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τον τελικό του EURO και είναι ο καλύτερος για τη FIFA".

Για το πώς περιμένει τους Ρουμάνους: "Περιμένουμε μια Ρουμανία να μπει διαφορετικά με τον κόσμο που θα έχει στο πλευρό της και ανάλογα με αυτές τις συνθήκες θα δούμε τι θα κάνουμε από την δική μας πλευρά για την πρόκριση".

Για τη διαφορά στην παγκόσμια κατάταξη και το τι θα πρέπει να προσέξει η Εθνική: "Η κατάταξη αυτή τη στιγμή δεν μετράει σε τίποτα. Και η Βοσνία ήταν κάποτε 40ή και τώρα είναι 10η. Αυτό που θα πρέπει είναι να είμαστε ακριβώς όπως στο ματς στην Αθήνα. Το μυαλό μας να είναι καθαρό. Αμυντικά θα πρέπει να είμαστε συμπαγής και από την άλλη να έχουμε την κατοχή της μπάλας και να κάνουμε ευκαιρίες".

Για το τι θα πει στους παίκτες για να έρθει η πρόκριση: "Θα πω αυτό που λέω πάντα. Να μπουν μέσα και να παίξουν όπως ξέρουν και είμαι σίγουρος πως στο τέλος θα χαμογελάσουμε. Αν καταφέρουμε να περάσουμε, θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα που θα ανήκει σε όλους τους Έλληνες".

Για την ενδεκάδα που θα επιλέξει: "Δεν έχω αποφασίσει, το βράδυ που θα πάω να κοιμηθώ θα πάρω τις αποφάσεις μου. Ελπίζω πως θα είναι οι σωστές".

Για την παρουσία των Ελλήνων φιλάθλων στις εξέδρες και τη γενικότερη ατμόσφαιρα στο γήπεδο: "Είναι σημαντικό και μας δίνει ικανοποίηση, όσο για την ατμόσφαιρα οι παίκτες μου θα ανταποκριθούν πολύ καλά γιατί έχουν την εμπειρία".