ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μουντιάλ 2022: «Σκότωσε» στο φινάλε την Ουαλία το φοβερό Ιράν!

Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, το Ιράν επιβλήθηκε με 2-0 της Ουαλίας για τη 2η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ 2022!

Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ έκανε σπουδαία εμφάνιση, είχε ένα ακυρωθέν γκολ στο πρώτο ημίχρονο, δύο δοκάρια στο δεύτερο και εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, αφού στο 86′ αποβλήθηκε ο Χένεσι.

Η εικόνα του παιχνιδιού

Η ομάδα του Ρομπ Πέιτζ προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα στο 12′ με τον Μουρ, αλλά ο Χοσεϊνί απέκρουσε εξ επαφής.

Στο 15ο λεπτό η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ σημείωσε γκολ. Μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Αλί Γκολιζαντέχ σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 18ο λεπτό ο τερματοφύλακας του Ιράν έδιωξε μία εκτέλεση φάουλ του Γουίλσον. Στο 23′ ο Αζμούν πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Μπέιλ προσπάθησε να απειλήσει, με τον Χοσεϊνί να μπλοκάρει εύκολα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Αχμάντ σούταρε, αλλά ο Χένεσι μπλόκαρε εύκολα.

Το Ιράν είχε δοκάρι στο 52ο λεπτό πρώτα με τον Αζμούν και στη συνέχεια με τον Γκολιζαντέ. Οι δύο ομάδες φαίνονταν να είναι εγκλωβισμένες, με τους Ιρανούς να δείχνουν ότι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 73′ ο Εζατολάχι σούταρε, με τον Χένεσι να διώχνει σε κόρνερ. Στο 84ο λεπτό η ομάδα του Ρομπ Πέιτζ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Χοσεϊνί έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ντέιβις.

Στο 86′ η Ουαλία έμεινε με δέκα παίκτες μετά από απευθείας κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο τερματοφύλακας Χένεσι. Δύο λεπτά αργότερα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ του Τοραμπί να φεύγει άουτ.

Το Ιράν κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Στο 98′ μετά από φάσης διαρκείας η μπάλα έφτασε στον Τσεσμί που με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Γουόρντ, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ταρεμί έκανε την κούρσα, «έσπασε» τη μπάλα στον Ραζεγιάν που έκανε το 2-0 στην τελευταία φάση του αγώνα.

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Χένεσι, Ουίλιαμς, Μέπαμ, Ντέιβις, Ροντόν, Ράμσεϊ (87΄Γουόρντ), Γουίλσον (58λ΄Τζέιμς), Μπέιλ, Αμπαντού (77΄Άλεν), Ρόμπερτς (57΄Τζόνσον), Μουρ.

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Χοσεϊνί, Μοχαμαντί, Εζατολάχι, Πουραλιγκαντζί, Χατζισαφί (77΄Τοραμπί), Μ.Χοσεϊνί, Νουρολαχί (78΄Τσεσμί), Ρεζαεϊάν, Γκολιζαντέχ (77΄Τζαχανμπάκς), Αζμούν (68΄Ανσαριφάρντ), Ταρεμί.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Αγγλία - Ιράν 6-2
ΗΠΑ - Ουαλία 1-1

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

Ουαλία - Ιράν 0-2
21:00 Αγγλία - ΗΠΑ (Αλ Μπαίτ Stadium) ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής
Τρίτη 29 Νοεμβρίου

21:00 Ουαλία - Αγγλία (Αχμέντ Μπιν Αλί Stadium) ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
21:00 Ιράν - ΗΠΑ (Αλ Τουμαμά Stadium) ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

πηγή: filathlos.gr