ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Άνοστη... σούπα και "λευκή" ισοπαλία στο Μαρόκο - Κροατία!

Η Κροατία ήταν πολύ προβλέψιμη στο παιχνίδι της, το Μαρόκο το προσπάθησε όσο μπορούσε, αλλά δεν έδειξε να μπορεί να πάρει τη νίκη και ακόμα ένα 0-0  σημειώθηκε στο χειρότερο ίσως παιχνίδι που έχουμε δει ως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Φλύαρη υπεροχή είχαν οι Κροάτες στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης καθώς αντιμετώπιζαν δυσκολίας στο να βρουν διαδρόμους και να διασπάσουν την άμυνα των Μαροκινών. Μετά το 10’ άρχισε να ανεβάζει… στροφές το Μαρόκο και στο 13' ο Ασράφ Χακίμι έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά, αλλά η σέντρα του κόντραρε και  κατέληξε στην αγκαλιά του Ντόμινικ Λιβάκοβιτς.

«Απάντησαν» οι Κροάτες στο 17ο λεπτό όταν οι Μαροκινοί έκαναν λάθος και ο Ιβάν Πέρισιτς πήρε την μπάλα και απείλησε από μακριά τον Μπόνο, με το σουτ του να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από το εικοσάλεπτο και μετά, το παιχνίδι ισορρόπησε με τις δυο ομάδες να βρίσκουν μεν τρόπους να απειλήσουν με κάποια σουτ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα με τους δύο προπονητές να έχουν παρατάξει πολύ προσεκτικά τους παίκτες τους στον αγωνιστικό χώρο: έτσι οι Κροάτες πήγαν τον αγώνα σε χαμηλό ρυθμό, ελέγχοντας το χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά χωρίς να μπορούν να γίνουν δημιουργικοί και οι Μαροκινοί να αναζητούν τις αντεπιθέσεις για να «χτυπήσουν» τους αντιπάλους τους. 

Μεγάλη ευκαιρία για την Κροατία έσωσε ο τερματοφύλακας Μπόνο εξ' επαφής στο 45ο λεπτό και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Λούκα Μόντριτς έκανε το σουτ με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία. 

Με πρόθεση να πιέσουν τους αντιπάλους τους μπήκαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι Μαροκινοί, με τον Μαζράουι να κάνει την κοντινή κεφαλιά στο 51’ και να τον Λιβάκοβιτς να μπλοκάρει. 

Στο 53' η Κροατία έχασε διπλή ευκαιρία όταν αρχικά ο Μόντριτς έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στον Γιουράνοβιτς, αυτός τη σέντρα στον Πέρισιτς, αλλά οι παίκτες του Μαρόκο πρόλαβαν και έδιωξαν. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Άμραμπατ έσωσε στη γραμμή την προβολή του Λόβρεν.

Στο 62ο λεπτό μια επικίνδυνη παράλληλη σέντρα του Χακίμι που πέρασε απ' όλους, ενώ στο 65’ ο Ζίγιεχ έστρωσε στον Χακίμι, αυτός έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Λιβάκοβιτς έδιωξε με γροθιές.

Καλή στιγμή για την Κροατία στο 71' με μια τρομερή σέντρα του Μόντριτς  και τον Εν Νεσιρί να κάνει εξαιρετική προβολή και να διώχνει σε κόρνερ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Ζλάτκο Ντάλιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μάρκο Λιβάγια, στη θέση του Αντρέα Κράμαριτς, ο οποίος δεν κατάφερε να προσφέρει, καθώς βρέθηκε ελάχιστες φορές με την μπάλα στα πόδια. 

Οι Κροάτες έδειχναν κουρασμένοι και μάλλον... συμβιβασμένοι με την ισοπαλία, οι Μαροκινοί είχαν μεγαλύτερη διάθεση στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, οι προπονητές δεν έδειξαν διάθεση να ρισκάρουν και το 0-0 ήρθε αναπόφευκτα στο χειρότερο παιχνίδι που έχουμε δει ως τώρα στο Μουντιάλ του Κατάρ. 

Μαρόκο: Μπόνο, Αγκέρντ, Σαΐς, Χακίμι, Μαζράουι (60’ Ατιγιάτ), Αμραμπάτ, Αμαλάχ, Ουναχί (81’ Σαμπιρί), Μπουφάλ (65’ Εζαλζουλί), Ζίγιεχ, Εν Νεσιρί (81’ Χαμπνταλά).

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γκβάρντιολ, Λόβρεν, Γιουράνοβιτς, Σόσα, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Κόβασιτς (79’ Μάγερ), Βλάσιτς (46’ Πάσαλιτς), Πέρισιτς (90' Όρσιτς), Κράμαριτς (71’ Λιβάγια). 

πηγή: filathlos.gr