ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μουντιάλ 2022: Πρεμιέρα με πάρτι για τους Αγγλους, συνέτριψαν 6-2 το Ιράν!

Μια υπερηχητική Αγγλία εμφανίστηκε στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, διαλύοντας με 6-2 το Ιράν και δείχνοντας πως έχει τα φόντα για να προχωρήσει.

Τα «τρία λιοντάρια» πέτυχαν τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο και μάλιστα με πέντε διαφορετικούς σκόρερ ενώ δεν σκόραρε ο Χάρι Κέιν. Μείωσε δύο φορές το Ιράν με ισάριθμα γκολ του Ταρέμι αλλά δεν κατάφερε να αντισταθεί.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με 14 λεπτά καθυστερήσεις λόγω του τραυματισμού του τερματοφύλακα του Ιράν, η Αγγλία πέτυχε τρία γκολ μέσα σε διάστημα 11 λεπτών (35'-45+1') και «καθάρισε» από νωρίς την υπόθεση νίκη στην πρεμιέρα.

Στο 35ο λεπτό ο Λουκ Σο έβγαλε μια ωραία σέντρα και ο Μπέλινγκχαμ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Αγγλους.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Σο εκτέλεσε κόρνερ και μετά από κεφαλιά του Μαγκουάϊρ, η μπάλα έφτασε στον Σάκα που με ένα μονοκόμματο αριστερό σουτ του Σάκα, η Αγγλία έφτασε στο 2-0.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μία αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον κίπερ Πίκφορντ, η μπάλα έφτασε στον Κέιν που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Στέρλινγκ με προβολή-καρατιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιράν.

Στο δεύτερο μέρος παρά τις αλλαγές του Σαουθγκέιτ, Αγγλία δεν άφησε το πόδι από το γκάζι πετυχαίνοντας ακόμη τρία γκολ ενώ ενδιάμεσα το Ιράν είχε μειώσει σε 4-1.

Στο 62ο λεπτό ο Σάκα με ωραία ενέργεια και αριστερό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Στο 65' ο Ταρέμι με μονοκόμματο σουτ εντός περιοχής μείωσε προσωρινά για το Ιράν.

Εξι λεπτά αργότερα ο Κέιν έδωσε ωραία πάσα στον Ράσφορντ, εκείνος έκανε προσποίηση και με αριστερό πλασέ έδωσε ξανά αέρα τεσσάρων τερμάτων του Αγγλους.

Τέλος, στο 90' η Αγγλία έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Τα «τρία λιοντάρια» βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Γουίλσον μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Γκρίλις ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 6-1.

Το Ιράν πέτυχε και δεύτερο γκολ στο τελευταίο λεπτό των (10λεπτων!) καθυστερήσεων με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταρέμι, έπειτα από πέναλτι που υπεδείχθη έπειτα από παρέμβαση του VAR.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Στόουνς, Μάουντ (71' Φόντεν), Μαγκουάιρ (71' λ.τρ. Ντάιερ), Τρίπιερ, Μπέλινγχαμ, Ράις, Σο, Στέρλινγκ (71' Γκρίλις), Σάκα (71' Ράσφορντ), Κέιν (75' Κ. Γουίλσον).

ΙΡΑΝ: Μπέιρανβαντ (19' Χοσέινι), Χοσεϊνί, Τσέσμι (46' Γκολιζαντέ), Πουραλιγκάνι, Μοχαράμι, Καρίμι (46' Κανανί), Νουρολάχι (77' Αζμούν), Χατζισαφί, Μοχαμάντι (63' Τοραμπί), Γιάχανμπακς (46' Εζατολάχι), Ταρεμί.

metrosport.gr