ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SL2: Σημαντικές νίκες για Ηρακλή και ΑΕΛ

Κυανόλευκο... βάφτηκε το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής στον Βόρειο όμιλο της Super League 2 με τον Ηρακλή να φεύγει νικητής από τις Σέρρες χάρη στα δύο γκολ που πέτυχε ο Ντένζελ Γιουμπιτάνα (0-2).

Η ομάδα του Κώστα Γεωργιάδη καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν κυρίαρχη, παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Πανσερραϊκό (που φωνάζει σωστά για το ακυρωθέν γκολ του Κατσαντώνη στο 0-2).

Ο Ηρακλής ευτύχησε να προηγηθεί στο 25' με τον Βέλγο στράικερ να πλασάρει εύστοχα τον Γιαννίκογλου μετά από μία εκπληκτική συνεργασία και εναλλαγή της μπάλας από τους ποδοσφαιριστές των Κυανόλευκων, με την ασίστ του γκολ να πιστώνεται στον Άλεξιτς.

Οι γηπεδούχοι μη έχοντας άλλη επιλογή προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με μεγάλες μπαλιές, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, προχώρησε πολύ γρήγορα σε τρεις αλλαγές, όμως και πάλι ο Ηρακλής ήταν αυτός που σε μία κόντρα επίθεση βρήκε και δεύτερο γκολ στο 53' με τον Γιουμπιτάνα και πάλι να είναι ο σκόρερ. 

Δύο λεπτά αργότερα οι Σερραίοι σκόραραν με τον Κατσαντώνη, το γκολ όμως ακυρώθηκε - λανθασμένα - ως οφσάιντ.

Ο Ηρακλής που στο 70' άλλαξε και τον σχηματισμό του παίζοντας με τρία χαφ, θωράκισε την άμυνά του, με αποτέλεσμα να κρατήσει εύκολα το υπέρ του σκορ και να... αποδράσει από τις Σέρρες με ένα πολύτιμο διπλό. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα (έκανε και το ρεπό του) που έφτασε τους τέσσερις βαθμούς, όσους και ο Πανσερραϊκός (με παιχνίδι περισσότερο).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννίκογλου, Δεληγιάννης (46' Ζέρης), Πεταυράκης, Καρασαλίδης, Παντεκίδης, Σιόντης (51' Ανάκογλου), Σιοφανός (46' Σαίντ), Θυμιάνης (67' Δημητρίου), Μούργος, Κανίς, Κατσαντώνης (60' Λιούμης).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Βελλίδης, Πανάγου, Βιτλής, Α.Παπαστεριανός, Χρουσιέλ, Σίλβα (91' Κωστούλας), Πατράλης, Τότσκα (79' Μελούνοβιτς), Άλεξιτς (79' Μανουσάκης), Τόμας (70' Δόρης), Γιουμπιτάνα (91' Κουντουριώτης).

Πήρε το Θεσσαλικό ντέρμπι η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας του Α' ομίλου της Super League 2, έπειτα από τη νίκη με 1-0 επί της Νίκη Βόλου για την 3η αγωνιστική.

Ο Μάριος Όγκμποε σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με κοντινό πλασέ σε κενή εστία έπειτα από γέμισμα στην περιοχή στο 37ο λεπτό.

Μάλιστα, κατά τους πανηγυρισμούς, σήκωσε και τη φανέλα του Αντόνιο ντε Νίγκρις, στη μνήμη του αδικοχαμομένου πρώην παίκτη των "βυσσινί" που έφυγε από τη ζωή στις 15 Νοεμβρίου 2009.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στο υπόλοιπο του αγώνα, παρότι έψαξαν την ισοφάριση κι εν τέλει έμειναν για τρίτο παιχνίδι χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Θ. Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης (79′ Μαξιμένκο), Ηλιάδης, Πλέγας (84′ Γαρουφαλιάς), Κ. Παπαγεωργίου (75′ Αντράντα), Θωμαΐδης, Όγκμποε, Πεντρόσο, Νικολιάς (84′ Τσουμάνης)

Νίκη: Μπάγιτς, Κάσσος, Παναγιωτίδης, Δεληζήσης, Ανδρέου (57′ Μορέιρα), Γρομητσάρης, Μέτσε (67′ Τσουκαλάς), Κυριακίδης (67′ Γαβριηλίδης), Μιράντα, Μιλούνοβιτς (57′ Σιαφά), Ροχάνο

Πηγή: filathlos.gr