ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ο Φούντας γλίτωσε από το κάζο την Εθνική στη Μάλτα!

Η εθνική ομάδα έδωσε φιλικό ματς απέναντι στη Μάλτα στη Βαλέτα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα προκριματικά του Euro της Γερμανίας που ξεκινούν τον ερχόμενο Μάρτιο. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 2-2, με την ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ να γλιτώνει την ήττα στο 86' με γκολ του Φούντα. 

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ελλάδα πήρε την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να φτιάξει το παιχνίδι της. Ωστόσο, είχε μεγάλη δυσκολία στο να γίνει επιθετική και δεν μπορούσε να πατήσει στην περιοχή των γηπεδούχων.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού έγινε στο 14ο λεπτό, με ένα μακρινό σουτ του Τεουμά, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Η Εθνική ομάδα κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 39ο λεπτό. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ έφυγαν στην κόντρα, ο Πέλκας πέρασε την μπάλα στον Μπακασέτα, ο οποίος μόλις μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το δυνατό σουτ και «νίκησε» τον τερματοφύλακα της Μάλτας για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλή στιγμή του Ιωαννίδη στο 50'. Ωστόσο, η απόδοση της Εθνικής ομάδα έπεσε και δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι της. Έτσι, στο 54' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν το σκορ.Ο Γκιγιαμέρ έβγαλε ωραία κάθετη στον Ντεγκαμπριέλ, ο οποίος έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, σε μία ολιγωρία της ελληνικής άμυνας.

Η Ελλάδα συνέχιζε να μην δείχνει καλό πρόσωπο και στο 65' η Μάλτα κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μπουχαλάκη. Ο Τεουμά ανέλαβε την εκτέλεση και «νίκησε» τον Πασχαλάκη κάνοντας το 2-1.

Στο 77ο λεπτό η Εθνική διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι παίκτη της Μάλτας, ενώ στο 86' η Ελλάδα έφτασε στην ισοφάριση. Ο Κυριακόπουλος έκανε το γέμισμα προς τον Δουβίκα, ενώ η προσωρινή απομάκρυνση έφερε την μπάλα στα πόδια του Φούντα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

ΜΑΛΤΑ (Γκίλμπερτ Άγκιους): Μπονέλο, Ζαν Μποργκ (80’ Μιχάλεφ), Πέπε, Στιβ Μποργκ (46’ Απάπ), Πολ Μπονγκ (80’ Κρίστενσεν), Γκιγιομιέ, Τεουμά, Καμενζούλι, Ντίμεχ (80’ Τζόουνς), Ντεγκαμπριέλ (80’ Σαταριάνο), Τζόσεφ Μπονγκ (52’ Κορμπαλάν).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46’ Κουλιεράκης), Γιαννούλης (80’ Κυριακόπουλος), Σιώπης (80’ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (46’ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Χατζηγιοβάνης, Πέλκας (67’ Φούντας), Ιωαννίδης (67’ Δουβίκας).

πηγή: filathlos.gr