ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Ενός λεπτού σιγή» στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

Ο σκηνοθέτης Μίλτος Τόσκας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, «Ενός λεπτού σιγή», που δημιούργησε ο ίδιος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τα μηνύματα τα οποία στέλνει το δημιούργημά του.

Αναλυτικά όσα είπε για το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, «Ενός λεπτού σιγή»: «Με ανοικτή πρόσκληση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου έγινε η αφορμή για να δημιουργήσουμε αυτό το μηρού μήκους ντοκιμαντέρ, μόλις ενός λεπτού, και θεωρώ πως τέτοιες κινήσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς ο πολιτισμός πρέπει πάντα να δίνει το έναυσμα ώστε να ξεπεράσουμε τα μείζονα προβλήματα της εποχής μας.

Ξεκινήσαμε από τα 12 λεπτά και με τον συνεργάτη μου, Τάσο Τσιφτσή, φτάσαμε στο ένα λεπτό, γιατί η πρόσκληση ήταν αυστηρά για μικρού μήκους ταινίες. Οπότε ενδεικτικός είναι και ο τίτλος, "Ενός λεπτού σιγή". Η σιγή μας παραπέμπει στη σκέψη, την περισυλλογή, την ενδοσκόπηση και δείχνει τον σεβασμό και αποτίει ένα φόρο τιμής στα θύματα της τυφλής οπαδικής βίας. Το μήνυμα που περνάει είναι ξεκάθαρο, ναι στη ζωή, ναι στον αθλητισμό, όχι στη βία. Ελπίζουμε να αποτελέσει ένα εφαλτήριο για μια νέα εποχή χωρίς βία». 

Δείτε το ντοκιμαντέρ...