ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μεγάλη νίκη επί της Τουρκίας η Εθνική Νεανίδων - Έπαιξε αλλαγή η Σιδηροπούλου

Η Εθνική Νεανίδων επικράτησε 2-0 της Τουρκίας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο  για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της πρώτης προκριματικής φάσης του EURO WU19. Με τη νίκη αυτή η Εθνική Ομάδα παρέμεινε στην κορυφαία λίγκα της κατηγορίας (League A) και παράλληλα κέρδισε το εισιτήριο της πρόκρισης στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Η γαλανόλευκη ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πρηγηθεί στο 12ο λεπτό με το σουτ της Καρυπίδη να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της Ισιέρ. Στο 25′ η κεφαλιά της Νταρζάνου βρήκε σε σώμα αμυντικού πάνω στη γραμμή και κατέληξε κόρνερ ενώ στο 44′ η κεφαλιά της Γιαννακά από το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο άουτ.

Το πολυπόθητο γκολ για την Εθνική Ομάδα ήρθε στο 64ο λεπτό όταν μετά από γύρισμα της Ραπάνη η Γιαννακά υποδέχθηκε τη μπάλα και εκτέλεσε στη γωνία της Ισιέρ για το 1-0. Η Εθνική, η οποία δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, σφράγισε τη νίκη-πρόκριση στο 83ο λεπτό με το γκολ της Σαριδάκη, που σκόραρε σε κενή εστία μετά την ασθενή επέμβεση της Ισιέρ στο σουτ της Χαλατσογιάννη.

Στην άλλη αναμέτρηση του δευτέρου ομίλου η Ολλανδία επικράτησε 2-0 της Σουηδίας στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο της Ναυπάκτου και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ελλάδα (Γιώργος Παπακώστας): Γρίβα (88΄ Στανίνου), Παπαϊωάννου, Πλακιά (88΄ Σιδηροπούλου), Κοκμοτού, Γιαννακά, Κωστοπούλου (77΄ Σαριδάκη), Νταρζάνου (70΄ Γεωργούλα), Καλέση, Καρυπίδη, Ραπάνη (88΄ Φραγκοπούλου), Χαλατσογιάννη.

Τουρκία (Μπεγκούμ Ουρεσίν): Ισιέρ, Σεμερτσλόγλου, Κανσού-Καρά, Ντεμίρ, Μπεγιαζτέπε, Ογκιούζ (73΄ Μαρτς), Πολάτ (73΄ Καγιά), Κουγιουτσάκ (46΄ Γιλντίζ), Σανβέρ (67΄ Τσεϊλάν), Τιτίζ (59΄ Μπουγιουκτάζ), Σουρούλ.

Η τελική βαθμολογία του Α2 ομίλου:
1. Ολλανδία 7
2. Σουηδία 6
3. Ελλάδα 4
4. Τουρκία 0

πηγή: kingsport.gr