ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Φρέναρε» στην Κύπρο το αήττητο της Ελλάδας!

Η ψυχωμένη Κύπρος έσπασε το αήττητο σερί της Ελλάδας νικώντας τη 1-0 στο ντεμπούτο του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο, παραμένοντας παράλληλα ζωντανή για την παραμονή στη League C του Nations League.

Δοκάρι στο 63' ο Φούντας (του ακυρώθηκε στο φινάλε γκολ για οφσάιντ) σημαντικές ευκαιρίες για Δουβίκα, Πέλκα, Ιωαννίδη.

Σε ένα παιχνίδι που δεν είχε τρομερό άγχος, καθώς είχε εξασφαλίσει την άνοδο στη δεύτερη... κλάση του Nations League, η Ελλάδα μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε στο 4'. Ήταν μία ευκαιρία που δεν χάνεται. Ο Τσιμίκας σέντραρε από δεξιά, ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι έκοψε με το κεφάλι στον Δουβίκας παρότι ήταν προ κενής εστίας σημάδεψε εκτός.

Η εθνική μας πίεζε ψηλά αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους προς την εστία του Παναγή και έτσι επιχειρούσε μακρινά σουτ. Από το 17' όμως η Κύπρος βγήκε μπροστά.

Αρχικά ο Λοΐζου απώλεσε εξίσου τρομερή ευκαιρία, αλλά στο 18' ύστερα πολύ ωραία συνεργασία, ο Κάστανος έβγαλε με όμορφη κάθετη τον Τζιωνή τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο, τον οποίο και νίκησε για το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δεχόταν η χώρα μας στη διοργάνωση. Μέχρι στιγμής είχε μηδέν παθητικό.

Η Ελλάδα μετά από δύο λεπτά ήρθε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ύστερα από μπαλιά του Μπάλντοκ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Δουβίκα με τον Πέλκας να αστοχεί εξ επαφής.

Στο 23' οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν μια ανάσα από ένα δεύτερο γκολ. Αυτή τη φορά όμως ο Βλαχοδήμος είχε απάντηση απέναντι στον Σωτηρίου. Στη συνέχεια η Κύπρος έδωσε χώρο στην Ελλάδα που έβγαλε προσπάθειες, δεν ήταν όμως ικανές να βάλουν σε κίνδυνο την εστία του Παναγή. Και αυτό ήταν το πρόβλημα της Εθνικής. Ότι είχε στιγμές, αλλά δεν τις αξιοποίησε κατάλληλα.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα προσπάθησε να επαναφέρει τις ισορροπίες. Λαβώθηκε όμως με τον τραυματισμό του Μπακασέτα που έφυγε τραυματίας στο 58', δίνοντας τη θέση του στον Ιωαννίδη που ντεμπούταρε στα γαλανόλευκα.

Η εθνική μας έβγαλε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες στη συνέχεια, στο 63' με τον Μασούρα, τον οποίο έκοψε ο Ρομπέρζ και ένα λεπτό αργότερα με τον Φούντα, το βολέ του οποίου απέκρουσε ο Παναγή και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Η μεγαλύτερη στιγμή πάντως που χάθηκε ήταν αυτή του 75'.

Η φάση ήταν προϊόν πίεσης. Ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος που έκανε ο Κάστανος, μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, αλλά ο Παναγή απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 86' η Ελλάδα έχασε άλλη μία καλή στιγμή με τον Μασούρα, να ανακόπτεται από τον Ρομπέρζ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ακυρώθηκε τέρμα του Φούντα, καθώς ο Μπουχαλάκης υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Κύπρος (Τ. Κετσπάγια): Παναγή, Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Λοΐζου (59’ Χαραλάμπους), Αρτυματάς, Κυριάκου, Ιωάννου (75’ Αντωνιάδης), Κάστανος (75’ Γκόγκιτς), Τζιωνής (64’ Καρώ), Σωτηρίου (75’ Κακουλλής).

Στον πάγκο: Δημητρίου, Τούμπας, Εφραίμ, Χριστοφή, Παναγιώτιου, Παπουλής, Κορέα.

Ελλάδα (Γκ. Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης (46’ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (77’ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας, Μπακασέτας (59’ Ιωαννίδης), Πέλκας (77’ Χατζηγιοβάνης), Δουβίκας (46’ Φούντας).

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Μπάρκας, Κυριακόπουλος, Ρότα, Παπανικολάου, Γούτας, Κουλιεράκης.

 Πηγή: filathlos.gr