ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αναστόπουλος: «Δεν είμαι ο... Κωτσόβολος»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Καλαμάτας έκανε ο Νίκος Αναστόπουλος και όπως είπε, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέρα από την άνοδο. Δήλωσε ότι δεν είναι ο... Κωτσόβολος, δεν ήρθε για να κάνει τον γαμπρό και δεν θέλει πίστωση χρόνου.

Αναλυτικά:

«Ευχαριστώ τον μεγαλομέτοχο κύριο Πρασσά για την εμπιστοσύνη, τον κύριο Βελή, τον κύριο Ράλλη και τον κύριο Παναγιωτόπουλο. Ξέρω πού έρχομαι. Τα αισθήματά μου είναι γνωστά. Διαδέδομαι έναν άξιο προπονητή στον οποίο εύχομαι τα καλύτερα, αλλά δυστυχώς η μοίρα του προπονητή είναι αυτή. Να πηγαίνει και να φεύγει.

Ξέρω ότι η ομάδα έχει πολύ υψηλούς στόχους. Το έχει αποδείξει τα δύο τελευταία χρόνια. Η γνώμη μου είναι ότι πέρυσι η ομάδα αν δεν συνέβαιναν αυτά που συνέβησαν, θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Παίξαμε τρεις φορές με τον Λεβαδειακό, ήμουν στις δύο και αποδείξαμε ότι ήμαστε καλύτερη ομάδα. Η Καλαμάτα έχει στόχο μόνο την άνοδο και γι' αυτό είμαι εδώ».

Τι άλλαξε σε σχέση με την περσινή του παραίτηση:

«Δεν είναι της παρούσης. Έχω αναλύσει στο παρελθόν τι έγινε και τους λόγους. Κάποιοι άνθρωποι έφυγαν, οπότε δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο».

Αν είναι ικανοποιημένος με το ρόστερ:

«Δεν θέλω να φανεί εγωιστικό. Την ομάδα την ξέρω, τους παίκτες τους ξέρω και ξέρω τι μπορούν να αποδώσουν. Πάντα το σκεπτικό της διοίκησης είναι αν υπάρξει κάτι καλό θα το δούμε. Τώρα είμαι στην περίοδο της ενημέρωσης όσον αφορά τα υπόλοιπα, όχι για την αξία των παικτών».

Πόσο εύκολο είναι να πάρετε την άνοδο με ένα ρόστερ που δεν στήσατε εσείς;

«Η βάση και ο κορμός υπάρχει εδώ και δύο χρόνια. Οι προσθήκες είναι πολύ ποιοτικές, χρήσιμες, άρα επειδή ξέρω γενικά τη φιλοσοφία είναι πολύ πιο εύκολα, θα μπορώ να λειτουργήσω, να βάλω την ομάδα στον δρόμο του πρωταθλητισμού. Τι να πω; Ότι θα έρθω να φτιάξω ομάδα; Δεν με ενδιαφέρει εμένα αυτό».

Αν κάποια στιγμή αξιοποιηθούν τα παιδιά από την Κ20:

«Όταν χρειαστεί η ανάγκη και κρίνω θ' ανέβουν. Καθρέφτης είναι το γήπεδο. Βεβαίως θα πάρουν ευκαιρία».

Για το πρωτάθλημα:

«Οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν είναι η Καλαμάτα, η Καλλιθέα, η Κηφισιά, η Παναχαϊκή. Αυτές βλέπω. Δεν με ενδιαφέρει, δεν ασχολούμαι. Με ενδιαφέρει πώς θα ετοιμαστούμε να υλοποιήσουμε τον στόχο που είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο μυαλό μας».

Για τους συνεργάτες του:

«Είχα ετοιμαστεί να φύγω να πάω στην Αταλάντα να δω κάποιες προπονήσεις. Όλα τα άφησα. Και σε ομάδα να ήμουν θα την άφηνα. Δεν είναι επαγγελματικό αυτό που λέω, αλλά έτσι είμαι εγώ. Όταν έφυγα υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που έλεγαν ότι πούλησα την Καλαμάτα και τον Πρασσά. Ξέρω ότι όταν λέμε «πουλάω» σημαίνει φεύγω από την Καλαμάτα και πάω σε άλλη ομάδα. Αυτό δεν έγινε. Οι συνεργάτες δεν είναι το πρόβλημα. Όταν κάτι δεν πάει καλά ζητάνε εξηγήσεις από τον προπονητή.

Να ξέρετε όλοι ότι έχω φτάσει σε σημείο που εγώ επιλέγω σε ποια ομάδα θα πάω. Δεν με επιλέγουν. Οι ομάδες που μου έκαναν πρόταση δεν είναι αυτές που με αντιπροσωπεύουν. Απάντησα αμέσως θετικά».

Θα μπορέσετε να δουλέψετε με τόσους πολλούς παίκτες;

«Όλα τα χρόνια που ασχολείστε με το ποδόσφαιρο μπορεί μια ομάδα να λειτουργήσει με 28 παίκτες στην προπόνηση; Πήρατε την απάντηση».

Αν έχει αφήσει κάτι στη μέση:

«Ένας από τους σημαντικούς λόγους που γύρισα. Αν δεν γινόταν αυτό με τα δελτία δεν θα έφευγα. Αγανάκτησα. Πίστευα ότι αν δεν γινόταν αυτό, γιατί η Καλαμάτα είχε την καλύτερη ομάδα, θα υλοποιούσε τον στόχο».

Αν τιμωρήθηκαν οι υπαίτιοι:

«Από τη στιγμή που δεν είναι στην ΠΑΕ, φυσικά».

Για τον κόσμο:

«Ευχαριστώ τους φανατικούς. Όλο αυτό το τριήμερο με την αγάπη τους έδειξαν ότι ξέρουν και αναγνωρίζουν. Δεν ήρθα να κάνω τον γαμπρό, αλλά για συγκεκριμένη δουλειά. Ο φίλαθλος επειδή πάντα έχει δίκαιο, γι' αυτό το αναγνώρισαν. Η δουλειά δεν είναι άλλη από το να πετύχουμε τον στόχο».

Αν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα ήθελε να έχει αλλά έφυγαν:

«Η αλήθεια είναι ότι από πέρυσι είχε έναν κορμό. Το γιατί και πώς δεν μπορώ να μπω σ' αυτή τη διαδικασία. Κάθε προπονητής έχει τις απόψεις του και έχει και τη φιλοσοφία του. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο».

Αν αυτό που έφερε ο Τσιώλης θα τον βοηθήσει να λειτουργήσει στην πορεία:

«Το υλικό είναι πάρα πολύ καλό. Όχι μόνο για τη Β' Εθνική, αλλά για κάτι παραπάνω. Καθρέφτης είναι το γήπεδο».

Αν σε οποιοδήποτε στραβό αποτέλεσμα χρησιμοποιήσει τη δικαιολογία ότι δεν έχει «χτίσει» ο ίδιος την ομάδα ή θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη:

«Δεν μπορεί καμία ομάδα στον κόσμο να κάνει 32 νίκες. Θα έχουμε άσχημα και καλά αποτελέσματα. Ήρθα σε μια ομάδα που γνωρίζω. Δεν χρειάζομαι πίστωση χρόνου γιατί δεν είμαι ο Κωτσόβολος. Ξέρω πού ήρθα, ξέρω τους παίκτες, τι μπορούν να αποδώσουν και τι να δώσουν».

Αν ξέρει τους παίκτες που ήρθαν:

«Βεβαίως. Με τον Πασά είχα συνεργαστεί στην Κέρκυρα, ο Ρόβας είναι γνωστός, τον έχω αντιμετωπίσει όταν έπαιζε στον Ηρακλή, ο Αρναρέλλης γνωστός σε Αιγάλεω, Ρόδο, ο Βασιλόγιαννης το ίδιο. Ο Μπενίτες το ίδιο. Τους υπόλοιπους τους γνωρίζω. Δεν θα έχει ανασταλτικό αντίκτυπο».

Για τον Τσελεπίδη:

«Είναι ένας καλός παίκτης. Δύο χρόνια έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε. Με τον κύριο Πρασσά τον επιλέξαμε. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε να τον αντικαταστήσουμε».

Την Κυριακή (25/09) η Μαύρη Θύελλα θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη σε φιλικό παιχνίδι.

Απόδοση: FL News