ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στη Super League

Στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να πέσουν σύντομα προτάσεις για αλλαγές στη Super League, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με το φορμάτ του πρωταθλήματος, αλλά και με τον αριθμό των ομάδων.

Μετά και τις εκλογές στην ΕΠΟ, άλλωστε, επίκειται (πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο) μια μεγάλη κουβέντα μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων με το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ήδη στη Λίγκα έχει ξεκινήσει μια κουβέντα για το τι… βελτιωτικό πρέπει να γίνει, προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη ανανέωση.

Ειδικά φέτος, εξάλλου, έγινε ξεκάθαρο ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στη Super League, καθώς το πρωτάθλημα έχασε σημαντικά το ενδιαφέρον του. Αφενός σε ό,τι έχει να κάνει με τα playoffs, όπου εκεί, ναι μεν έγινε μεγάλη μάχη για την Ευρώπη, αλλά αρκετά παιχνίδια διεξήχθησαν με λίγο κόσμο (εκτός από «Λεωφόρο» και «Κλ. Βικελίδης»), ενώ ούτε φέτος είδαμε μάχη για τον τίτλο. Και αφετέρου, βέβαια, από την άλλη, σε ό,τι έχει να κάνει με τα playouts. Αυτά ήταν, για να είμαστε ειλικρινείς, σκέτη παρωδία… Πραγματική αγγαρεία για τις 4-5 πρώτες ομάδες, με ματς, τα οποία «έβαλαν μέσα» οικονομικά τους τηλεοπτικούς παρόχους, αφού δεν μπόρεσαν να βγάλουν ούτε τα έξοδά τους.

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, είναι δεδομένο ότι έρχονται αλλαγές. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι αναφορικά, τουλάχιστον, με τον αριθμό των ομάδων, καμία αλλαγή δεν θα γίνει για τη φετινή σεζόν. Μιλάμε για την επόμενη και… αν, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να αυξηθούν ή να… μειωθούν αργότερα -ή και ποτέ! Αν υπάρξει τώρα κάποια αλλαγή, θα έχει να κάνει με το φορμάτ.

Δηλαδή: Να παραμείνουν 14 οι ομάδες κανονικά και να αλλάξει ριζικά το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ! Μια ιδέα -μεταξύ των πολλών- που έπεσε στο τραπέζι από τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης και της Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου, είναι να συμμετέχουν σε αυτά οι ομάδες από το 1 ως το 8 με μονούς αγώνες. Καμία απόφαση, φυσικά, δεν έχει παρθεί και όλα είναι προς συζήτηση…

Σχετικά από εκεί και πέρα με τον αριθμό των ομάδων, εδώ και καιρό υπάρχουν σκέψεις από κάποιους και συζητήσεις για μείωση των ομάδων σε 12, και άλλες… σκέψεις και συζητήσεις για αύξηση σε 16. Το δεύτερο σενάριο δεν «παίζει» και τόσο πολύ, τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή. Και προφανώς δεν συζητάμε καν για πρωτάθλημα 18 ομάδων, δεν το «σηκώνουμε». Το πρώτο σενάριο φαντάζει πιο πιθανό, όπως και το να μην αλλάξει απολύτως τίποτα και να παραμείνουν 14 οι ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, η ουσιαστική συζήτηση τώρα θα ξεκινήσει και θα γίνουν πάρα πολλές και «καυτές» διαβουλεύσεις…

Πηγή: filathlos.gr