ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Παναιτωλικός: Μαραθώνια εκδίκαση, αναμονή για την απόφαση - Επιμένει για υποβιβασμό η ερευνήτρια

Εκδικάστηκε η υπόθεση για τον παράνομο στοιχηματισμό στο ΟΦΗ-Παναιτωλικός και πλέον αναμένεται η τελική απόφαση για τους Αγρινιώτες που έχουν εισήγηση υποβιβασμού από την ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η εκδίκαση για την υπόθεση του Παναιτωλικού και τον παράνομο στοιχηματισμό από τον πρώην γενικό αρχηγό Χρήστο Κουτσοσπύρο στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Για το ζήτημα αυτό υπάρχει εισήγηση για υποβιβασμό των Αγρινιωτών, για τον οποίο επιμένει η ερευνήτρια της ΕΔ και την Δευτέρα (30/5) ο Παναιτωλικός απολογήθηκε σε μια μαραθώνια διαδικασία.

Η πλευρά του Παναιτωλικού επί της ουσίας χρέωσε τα πάντα στον Κουτσοσπύρο σε μια προσπάθεια να αποδομήσει τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Η απόφαση αναμένεται σύντομα, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν αυτή θα εκδοθεί εντός της ημέρες ή τα επόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το agriniopress, αρχικώς αγόρευσαν οι νομικοί εκπρόσωποι της ομάδας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο δεύτερος υποστήριξε ότι ότι δεν υπάρχει καν ένδειξη για χειραγώγηση, πολλώ δε μάλλον τη στιγμή που δεν κλήθηκε καν ο αμυντικός του Παναιτωλικού Ντέρεκ Κορνέλιους. Οι νομικοί εκπρόσωποι των Αγρινιωτών ανέλυσαν ένα-ένα τα επιχειρήματα του πορίσματος ώστε να το αποδομήσουν.

Στάθηκαν ιδιαίτερα στις πολλές ανακρίβειες που περιέχει το πόρισμα (όπως αυτή της εσφαλμένης αναφοράς του Χρήστου Κουτσοσπύρου ως τεχνικού διευθυντή) καθώς και στο γεγονός ότι αυτό συντάχθηκε χωρίς να κληθεί ο Καναδός ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού που δέχθηκε την κίτρινη κάρτα.

Σημαντική παράμετρος επίσης το γεγονός ότι αποδομήθηκε η αναφορά ότι Κουτσοσπύρος φέρεται να στοιχημάτιζε κατ’ εξακολούθηση στην ομάδα που εργαζόταν και ότι «κέρδιζε σχεδόν πάντα». Οι νομικοί του Παναιτωλικού κατέδειξαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθότι φαίνεται να κέρδιζε το ένα στα τέσσερα πονταρίσματά του, δίχως αυτό να αναιρεί βέβαια τις παράνομες πράξεις του.

Για το λόγο αυτό εξάλλου η πλευρά του Παναιτωλικού ζήτησε απαλλαγή της και εφ’ όρου ζωής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τον πρώην γενικό αρχηγό. Σημειωτέον ότι ο Χρήστος Κουτσοσπύρος δεν παρέστη στην διαδικασία, εκπροσωπούμενος από το δικηγόρο του.

Κατέθεσαν ο τεχνικός του Τίτορμου, Γιάννης Αναστασίου καθώς και ο Διαμαντής Χουχούμης. Με το πέρας των δευτερολογιών, η εισηγήτρια επέμεινε στο συμπέρασμα του πορίσματός της για υποβιβασμό του Παναιτωλικού (πλην όμως δεν είναι ανάμεσα στους έχοντες ψήφο για τη λήψη της απόφασης).

Η απόφαση αναμένεται το συντομότερο δυνατόν, ωστόσο δεν δύναται κανείς ακόμη να γνωρίζει αν αυτή θα εκδοθεί σήμερα ή τις επόμενες ημέρες.

Από μεριάς των νομικών του Παναιτωλικού εκφράζεται αισιοδοξία ότι αποδείχθηκε μέσα στην αίθουσα ότι δεν στέκει «χειραγώγηση» και εμπλοκή της ομάδας. Τα επιχειρήματα που ανέπτυξαν διατράνωσαν συντριπτικά την θέση του Αγρινιώτικου συλλόγου και πλέον μένει να φανεί το αν θα βρεθούμε μπροστά σε αθώωση ή σε… σκάνδαλο.

Για τη λήψη της απόφασης θα διενεργηθεί μυστική ψηφοφορία από τα μέλη της Επιτροπής, με τον πρόεδρο να κατέχει διπλή ψήφο σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Πηγή: Onsports.gr