Ευρωπαίοι Παναθηναϊκός και Άρης, μένει... Ελλάδα η Α.Ε.Κ.

Οι νίκες Παναθηναϊκού και Άρη επί ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΚ αντίστοιχα, τους στέλνουν στο Conference League οριστικά – Εκτός Ευρώπης η Ένωση, μοναδικό ερωτηματικό η 2η θέση.

Οι «τελικοί» της Ευρώπης, έκρινα τα δύο εισιτήρια για το Conference League. Ο Άρης με την τεράστια νίκη του επί της ΑΕΚ με 3-2 και ο Παναθηναϊκός που είχε εύκολο έργο όπως αποδείχθηκε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (4-0), θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διοργανώσεις της UEFA.

Μαζί φυσικά με τον Πρωταθλητή Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο Φάληρο. Η ΑΕΚ μένει εκτός Ευρώπης και θα έχει μόνο τις εγχώριες διοργανώσεις, αφού δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έτσι, τελευταία αγωνιστική μοναδικό ερωτηματικό πλέον, είναι η 2η θέση. Ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό ισοβαθμούν και οι Θεσσαλονικείς έχουν το πλεονέκτημα. Ο Άρης ακολουθεί με δύο βαθμούς λιγότερους. Αν υπάρξει νικητής στην Τούμπα, αυτόματα θα πάρει τη 2η θέση.

Σε περίπτωση ισοπαλίας και με νίκη του Άρη στα Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΣ, τότε υπάρχει τριπλή ισοπαλία. Σε αυτό το ενδεχόμενο μετρούν οι συνολικοί βαθμοί των τριών ομάδων στα μεταξύ τους και οι «κίτρινοι» τερματίζουν 2οι, ο Παναθηναϊκός 3ος και ο ΠΑΟΚ 4ος!

Πηγή: onsports.gr