ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Μεγάλη αδικία τα μπαράζ, μακάρι να ανεβούν Βέροια και Λεβαδειακός»

Τον δικό του απολογισμό της σεζόν έκανε μέσα από τη Mikriliga.com ο Λεωνίδας Λεουτσάκος – Το σχόλιο για τα μπαράζ και το πλάνο της επόμενης χρονιάς

Στη Mikriliga.com φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Super League 2 όπου και αναφέρθηκε στις δυσκολίες της σεζόν, στις σκέψεις που υπάρχουν για την επόμενη χρονιά αλλά και στους αγώνες μπαράζ ανάμεσα σε Βέροια και Λεβαδειακό.

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος ευχήθηκε μεταξύ άλλων να ανεβούν στη Super League και οι δύο ομάδες της κατηγορίας, ενώ έκανε έκκληση για οικονομικά εφόδια, ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το προϊόν τη νέα σεζόν.

Για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε:

Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, με αρκετά προβλήματα και οικονομικές δυσκολίες, που όμως ολοκληρώθηκε ομαλά και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι. Οι ομάδες προσπάθησαν πολύ, παρά τα πενιχρά έσοδα και παρουσίασαν ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που οι πρωταθλητές και οι ομάδες που υποβιβάζονται κρίθηκαν στο τέλος. Οι ομάδες ενώ σπατάλησαν τεράστια ποσά για να μπορούν να συμμετάσχουν στη Super League 2 πήραν περίπου 60 χιλιάδες ευρώ από την ΕΡΤ και δεν είχαν ουσιαστικά κάποια άλλη οικονομική βοήθεια. Η σεζόν όμως ολοκληρώθηκε και αυτό είναι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή.

Για το σύστημα των μπαράζ ανόδου:

Πλέον ακολουθούν οι αγώνες ανάμεσα σε Βέροια και Λεβαδειακό για τον προβιβασμό στη Super League. Αυτή είναι μία μεγάλη αδικία για τη δική μας κατηγορία. Το σύστημα διεξαγωγής είναι λάθος, καθώς δεν γίνεται δύο ομάδες να παίρνουν το πρωτάθλημα και να μην ανεβαίνουν αυτόματα και οι δύο στην παραπάνω κατηγορία. Είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Για το πως είδε ο ίδιος το πρωτάθλημα ως θεατής:

Ήταν ένα πολύ ωραίο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ενώ και οι Β’ ομάδες βοήθησαν στο να αυξηθεί το ενδιαφέρον και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το προϊόν. Βέροια και Λεβαδειακός φάνηκαν από την αρχή ότι θα διεκδικήσουν την πρωτιά στον όμιλο τους και κατάφεραν να το πάνε μέχρι τέλους. Υπήρξαν και άλλες ομάδες που πάλεψαν για το πρωτάθλημα, ίσως και κάποιες εκπλήξεις, όμως Βέροια και Λεβαδειακός έδειξαν μεγαλύτερη σταθερότητα και έκοψαν πρώτες το νήμα.

Για τα σχέδια ενόψει της νέας χρονιάς:

Θέλουμε βελτίωση σε κάποια πράγματα. Θεωρώ ότι η κατηγορία μας είναι αδικημένη σε μεγάλο βαθμό και χρειαζόμαστε περισσότερα οικονομικά «όπλα» για να ανεβάσουμε το συνολικό μας προϊόν. Από εκεί και πέρα έχουμε ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό μας. Θέσαμε τη σέντρα της νέας σεζόν στις 11/9 ώστε να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα και ομαλά το πρωτάθλημα. Θυμίζω ότι έχουμε το Μουντιάλ του Κατάρ, όπου λόγω Β’ ομάδων ίσως θα πρέπει να τροποποιήσουμε κάπως το πρόγραμμα.

Το προσεχές διάστημα τώρα θα έχουμε μία συζήτηση με την ΕΡΤ για τη νέα σεζόν, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για την απόδοση του ποσοστού από το στοίχημα. Παράλληλα υπάρχει μία πλατφόρμα που θα μπορεί να δείχνει τους αγώνες που δε θα προβάλλονται από την ΕΡΤ, η οποία θα μας παρουσιάσει το πλάνο της και ενδεχομένως θα μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε εμπορικά.

Μόλις τελειώσουν οι αγώνες μπαράζ θα κάνουμε δια ζώσης ένα συμβούλιο με όλες τις ομάδες, να τα βάλουμε κάτω και να δούμε πως θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Όλοι μαζί θα πρέπει να συζητήσουμε και να βρούμε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε για να διεκδικήσουμε όσα χρειάζονται ώστε να βελτιωθεί το πρωτάθλημα μας.

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία. Ενόψει των μπαράζ εύχομαι καλή επιτυχία στους δύο αντιπάλους, να γίνουν ωραίοι αγώνες ανάμεσα σε Βέροια και Λεβαδειακό και μακάρι να ανέβουν τελικά και οι δύο στη Super League.

mikriliga