ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΒΕΡΟΙΑ - Λεβαδειακός: Δύο μπαράζ για την άνοδο, αλλά με εντελώς διαφορετικούς κανόνες!

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πρώτο εκ των δύο αγώνων μπαράζ που θα δώσουν Βέροια και Λεβαδειακός για την άνοδο των Super League 1, όπου την Κυριακή 8 του μηνός θα συγκρουστούν για πρώτη φορά και μία εβδομάδα μετά θα γίνει η μεταξύ τους ρεβάνς.

Ο νικητής θα πάρει το «εισιτήριο» για τα «σαλόνια», ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ (στις 22 και 29/5) με τον 13ο της μεγάλης κατηγορίας, με... φόντο τον προβιβασμό του.

Οσο παράδοξο και αν ακούγεται οι συγκεκριμένες σειρές των αναμετρήσεων θυμίζουν δύο εντελώς διαφορετικές διοργανώσεις σε ότι αφορά τους κανόνες που τις διέπουν και παρότι το διακύβευμα είναι το ίδιο θα υπάρξει ένα club, η «βασίλισσα» ή οι Βοιωτοί, που θα κληθεί να αγωνιστεί σε διάστημα λίγων μόνο ημερών με εντελώς διαφορετικούς κανόνες.

Α) Στο μπαράζ των πρωταθλητών της Super League 2 δεν θα βρίσκεται σε ισχύ ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ, σε αντίθεση με εκείνο που θα ακολουθήσει με τον 13ο της Super League 1 όπου και θα προσμετράτε ως διπλό. Ετσι μπορεί π.χ. η ομάδα που θα χάσει στο ζευγάρι Βέροια-Λεβαδειακός να κερδίσει 1-0 εντός αλλά στη συνέχεια να ηττηθεί 2-1 εκτός και να αποκλειστεί στα πέναλτι αν δεν αλλάξει κάτι στην παράταση, ενώ κόντρα στον 13ο αν κερδίσει εκείνη 2-1 εντός και χάσει 1-0 αυτόματα θα υστερεί!

Β) Στους αγώνες Βέροια-Λεβαδειακός και Λεβαδειακός-Βέροια δεν θα υπάρχει VAR, ενώ στην επόμενη σειρά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί.

Γ) Με βάση τα ισχύοντα δεδομένα και όπως «διαβάζονται» οι προκηρύξεις των διοργανώσεων όλοι αντιλαμβάνονται πως όσοι παίκτες του Λεβαδειακού και της Βέροιας συμπληρώσουν κάρτες στα μεταξύ τους παιχνίδια αυτόματα δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε μία ή και στις δύο αναμετρήσεις με τον 13ο της SL1! Δηλαδή ναι μεν στα μεταξύ τους ματς θα έχουν «μηδενιστεί» οι κίτρινες, αλλά όταν ολοκληρωθεί η σειρά θα μεταφέρουν τόσο εκείνες της κανονικής διάρκειας όσο των δύο μπαράζ στα νέα με τον 13ο της SL1, εφόσον τελικά πάρουν μέρος. Π.χ. αν κάποιος ποδοσφαιριστής των δύο ομάδων έχει τρεις κίτρινες και πάρει μία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και τελικά η ομάδα του δεν πάρει την άνοδο, τότε δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι με τον 13ο! Κάτι αντίστοιχο θα ισχύει αν έχει δύο και πάρει από μία σε κάθε ματς κ.ο.κ. Πάντως το συγκεκριμένο κομμάτι είναι συγκεχυμένο και έχει ζητηθεί η παρέμβαση της ΕΠΟ τόσο για να αποσαφηνιστεί όσο κυρίως να μην ισχύσει, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων της SL2 να μην «κουβαλήσουν» τις κάρτες τους από τη regular season, όπως δηλαδή ισχύει στη SL1.

Δ) Εκτός των παραπάνω στο μπαράζ μεταξύ του χαμένου των πρωταθλητών της SL2 και του 13ου της SL1 ισχύουν διαφορετικά δεδομένα στη χρησιμοποιήση του αριθμού των ξένων παικτών, αφού ακολουθούν τους κανόνες των πρωταθλημάτων τους και οι οποίοι δεν είναι ίδιοι.

πηγή: Gazzetta.gr