ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Super League 2: Μπαράζ και υποβιβασμός - Οι «μάχες» μέχρι το φινάλε

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε στη Super League 2. Τα δεδομένα και τα ανοιχτά «μέτωπα» σε κορυφή και «ουρά».

Koρυφώνεται η αγωνία στη Super League 2 με το πρωτάθλημα να μπαίνει στην τελική του ευθεία. Δεν χάνουν το μπαράζ Βέροια και Λεβαδειακός. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο θα παίζεται η παραμονή!

Με τις εκκρεμότητες των εξ αναβολής αναμετρήσεων να κλείνουν, η Super League 2 μπαίνει στην τελική της ευθεία πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Στην κορυφή των δύο ομίλων, τα πράγματα λίγο – πολύ μετά τη νίκη του Λεβαδειακού στο Αιγάλεω, φαίνεται πως ξεκαθαρίζουν.

Στον 2ο όμιλο ο Λεβαδειακός είναι στο +8 από την Καλλιθέα, έχει δύο παιχνίδια ακόμα, ενώ η ομάδα του «Ελ Πάσο», ένα περισσότερο, το εξ αναβολής με την ΑΕΚ Β’ που θα διεξαχθεί το Μ. Σάββατο (14.30). Μόνο με νίκη διατηρεί μαθηματικές ελπίδες η Καλλιθέα. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, ο Λεβαδειακός κλειδώνει και μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλο του.

Στον 1ο όμιλο, η Βέροια είναι στο +5 από την ΑΕΛ με τις δύο ομάδες να έχουν ακόμα δύο παιχνίδια μέχρι το φινάλε. Η όμαδα της Ημαθίας χρειάζεται έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση, αφού υπερτερεί και στην ισοβαθμία έναντι των Θεσσαλών.

Super League – 2oς όμιλος: Δύο «έπεσαν», πέντε κινδυνεύουν!

Οι δύο από τις τέσσερις ομάδες που υποβιβάζονται στην Γ’ Εθνική έχουν «κλειδώσει». Ρόδος και Ζάκυνθος έχουν «αποχαιρετήσει» την κατηγορία. Από κει και πάνω, πέντε ομάδες παλεύουν να αποφύγουν τις άλλες δύο θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό.

Σε πιο δύσκολη θέση από όλες, ο Καραϊσκάκης. Στους 29 βαθμούς οι Αρτινοί που θα υποδεχθούν τον Λεβαδειακο (33η) και τελευταία αγωνιστική θα παίξουν με την υποβιβασμένη Ρόδο.

Ο Ηρόδοτος στους 31 βαθμούς μένει Κρήτη τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Πάει αρχικά στον αδιάφορο Εργοτέλη και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Αστέρα Βλαχιώτη που έχει 32 βαθμούς και επίσης παλεύει για παραμονή. Πριν πάνε στη Κρήτη οι Λάκωνες, υποδέχονται το αδιάφορο Αιγάλεω.

Στους 32 βαθμούς είναι και ο Διαγόρας. που επίσης έχει να παίξει (εκτός) με το Αιγάλεω τελευταία αγωνιστική, ενώ προηγουμένως θα υποδεχθεί την Καλλιθέα που ουδείς γνωρίζει αν θα διεκδικεί έστω και μαθηματικά την 1η θέση.

Τέλος, ο πιο άνετος της πεντάδας, ο ΟΦ Ιεράπετρας. Οι Κρητικοί με τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία τους παιχνίδια, έχουν το πιο βατό πρόγραμμα αφού παίζουν με ομάδες χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον και χωρίς ταξίδι. Υποδέχονται την 33η αγωνιστική τα Χανιά και κλείνουν εντός με την υποβιβασμένη Ζάκυνθο.

Super League – 1oς όμιλος: «Πόλεμος» για την παραμονή!

Στον 1ο όμιλο, μαθηματικά έχουν υποβιβαστεί μόνο τα Τρίκαλα που δεν θα κατέβουν την τελευταία αγωνιστική με την ΑΕΛ (την 33η έχουν το ρεπό τους).

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κέρδισε αν και κρατούσε το τρίποντο μέχρι τις καθυστερήσεις, στην Κατερίνη. Με 26 βαθμούς και την παραμονή να είναι ήδη στους 31, οι Θεσσαλοί μόνο μαθηματικές ελπίδες έχουν για παραμονή. Ουσιαστικά θα ακολουθήσουν τα Τρίκαλα στη Γ’ Εθνική.

Ο Πανσερραϊκός έχει 29 βαθμούς, αλλά έχει να παίξει με ομάδες που δεν έχουν κανένα βαθμολογικό κίνητρο τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Εκτός έδρας με Αλμωπό Αριδαίας και εντός έδρας με Νίκη Βόλου.

Η Καβάλα κέρδισε την Αναγέννηση Καρδίτσας και έφτασε στους 30 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον αδιάφορο Ηρακλή και τελευταία αγωνιστική πάει στη Βέροια.

Ο Πιερικός με 31 βαθμούς είναι εκτός επικίνδυνης ζώνης, αλλά είναι σε πιο δύσκολη θέση από τις υπόλοιπες ομάδες, αφού έχει να παίξει μόνο ένα ματς. Εκτός έδρας με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Οι Κατερινιώτες έχουν ρεπό την τελευταία αγωνιστική.

Στους 32 βαθμούς ο Απόλλων Λάρισας. Δύσκολο το πρόγραμμα για τους Θεσσαλούς που υποδέχονται αρχικά τον Ολυμπιακό Βόλου και κλείνουν εκτός έδρας με ΠΑΟΚ Β’. Ισως να μην φτάνει μόνο ένα τρίποντο.

Έναν περισσότερο έχει ο Θεσπρωτός. Στους 33 βαθμούς η ομάδα της Ηγουμενίτσας, που ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, θέλει τρεις βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια (Βέροια εντός, Απόλλων Πόντου εκτός) για να μην ενδιαφέρεται για το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι.

Πηγή: sportime.gr

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ