ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Βρήκε κλειστή άμυνα, μπλόκαρε και έχασε από το Μαυροβούνιο η Εθνική

Άλλη ομάδα ήταν η Εθνική στην Ποντγκόριτσα κόντρα στο Μαυροβούνιο και έχασε 1-0 στο δεύτερο φιλικό με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο.

Η Ελλάδα δεν είχε καθόλου καλή εικόνα και προβλημάτισε με την αδυναμία της στις κλειστές άμυνες. Η απόδοσή της σε σχέση με όσα έδειξε με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι ήταν η μέρα με τη νύχτα καθώς ολοκλήρωσε το 90λεπτο δίχως τελική στην εστία.

Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Όσμαγιτς στο 60' με την Εθνική να έχει θέμα στην ανάπτυξη και να κάνει την πρώτη ευκαιρία στο 67' με την κεφαλιά του Γιακουμάκη.

Σίγουρα ο Πογέτ είδε πολλά πράγματα που δεν πήγαν καλά και θα έχει αρκετή δουλειά προκειμένου να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο στις επίσημες υποχρεώσεις για το Nations League.

Πως παρατάχθηκε η Εθνική

Με τέσσερις αλλαγές παρέταξε την γαλανόλευκη στην Ποντγκόριτσα ο Γκουστάβο Πογέτ. Το 4-3-3 διατηρήθηκε με τους Λύρατζη, Μπακασέτα, Παυλίδης και Δουβίκα να ξεκινούν αντί των Ρότα, Μάνταλου, Γιακουμάκη και Λημνιού που είχαν προτιμηθεί στο Βουκουρέστι. Από την άλλη πλευρά, ο Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς επέλεξε 4-4-2 με τον Γιόβετιτς να επιστρέφει μετά από πέντε μήνες στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Ακίνδυνη και χωρίς δημιουργία

Δεν απείλησε στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική και η παρουσία της, παρά την κατοχή της μπάλας, δεν ήταν καλή. Η εικόνα της σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό με την Ρουμανία ήταν εντελώς διαφορετική. Επιθετικά υπήρχε πρόβλημα στην ανάπτυξη καθώς το Μαυροβούνιο έκλεινε όλες τους χώρους με αποτέλεσμα ο Παυλίδης να μοιάζει αποκομμένος.

Δεν τροφοδοτήθηκε από τον άξονα με τους Μπακασέτα, Σιώπη και Μπουχαλάκη να μην είναι σε θέση να κυκλοφορήσουν την μπάλα όπως θα έπρεπε, ενώ ούτε τα άκρα με τους Πέλκα-Δουβίκα λειτούργησαν σωστά. Το Μαυροβούνιο ήταν πιο κινητικό και δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις για να σκοράρει με πιο χαρακτηριστική τη φάση του 30' όταν ο Βλαχοδήμος αρχικά σταμάτησε την απευθείας εκτέλεση φάουλ Γιόβετιτς και το σουτ του Βούγιατσιτς.

Πρώτη ευκαιρία μετά το 65', αλλά ήταν ήδη αργά

Ούτε στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε κάτι. Η Εθνική δυσκολεύτηκε απέναντι σε μια κλειστή άμυνα, δεν ήταν σε θέση να την διασπάσει και το Μαυροβούνιο κατάφερε να βρει τρόπο να σκοράρει στο 60' με τον Όσμαγιτς σε μια φάση που τα ελληνικά μετόπισθεν πιάστηκαν στον ύπνο.

Αμέσως μετά ήρθαν και οι πρώτες αλλαγές από τον Γκουστάβο Πογέτ. Γιακουμάκης, Μάνταλος και Χατζηγιοβάνη πέρασαν αντί των Παυλίδη, Δουβίκα και Σιώπη για να δώσουν κινητικότητα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 67' με την κεφαλιά του Γιακουμάκη που πέρασε άουτ.

Το Μαυροβούνιο παρότι δεν είχε την κατοχή της μπάλας, εξακολούθησε να είναι πιο απειλητικό και να βάζει προβλήματα σε στατικές φάσεις. Από μια τέτοια έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Βλαχοδήμος σταμάτησε τον «οβίδα» του Σίπτσιτς στο 69'.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, η Εθνική διατήρησε την κυκλοφορία της μπάλας, όμως, δεν ήταν σε θέση να φτάσει στην ισοφάριση, αν και έχασε ευκαιρία με τον Πέλκα στο 92'.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς): Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Σάβιτς, Βούγιατσιτς, Τομάσεβιτς, Μάρουσιτς, Ράιτσκοβιτς (90΄+2 Ντρέσκοβιτς), Γιάνκοβιτς (82΄ Γιάνιτς), Όσμαγιτς (82΄ Ράκογιακ), Κρίστοβιτς, Γιόβετιτς (46΄ Εράκοβιτς).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Λύρατζης (76΄ Αλεξανδρόπουλος), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (61΄ Μάνταλος), Μπουχαλάκης (76΄ Κουλούρης), Μπακασέτας, Δουβίκας (61΄ Χατζηγιοβάνης), Παυλίδης (61΄ Γιακουμάκης), Πέλκας.

Πηγή: onsports.gr