ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Με Ημαθιώτες διαιτητές ξεκίνησε το αναπτυξιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ατόμων με ακρωτηριασμό (φωτο - βίντεο)

Ξεκίνησε στην έδρα του αθλητικού σωματείου Καστελλάνοι στην Μεταμόρφωση η διεξαγωγή των αναμετρήσεων μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στο φετινό πρώτο αναπτυξιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ατόμων με ακρωτηριασμό.

Τα σωματεία που λαμβάνουν μέρος, στη διοργάνωση είναι :

α) ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟΣ με έδρα την Κομοτηνή.

β) ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΟΙ με έδρα την Μεταμόρφωση.

γ) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΑμεΑ με έδρα την Αθήνα.

Η πρώτη αγωνιστική διεξήχθη το Σάββατο 19 Μαρτίου η επόμενη θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή το Σάββατο 26 Μαρτίου στην Κομοτηνή και η τρίτη αγωνιστική θα διεξαχθεί στην έδρα του Παναθηναϊκού σε ημερομηνία που θα καθοριστεί προσεχώς. Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου Ατόμων με ακρωτηριασμό ιδρύθηκε το 2016 με δύο αθλητές , ενώ το 2017 αφού συγκεντρωθηκε ο απαραίτητος αριθμός αθλητών συστάθηκε η εθνική ομάδα που έλαβε μέρος στο Euro της Κωνσταντινούπολης το 2017 και κατέλαβε την 13η θέση σε 16 ομάδες. Στο Euro που έγινε στην Πολωνία  κατέλαβε την 10η θέση που είναι και η μεγαλύτερη διάκριση για την Εθνική ομάδα Ακρωτηριασμένων ανάμεσα σε 18 ομάδες στην Ευρώπη που καλλιεργούν το άθλημα. Όσον αφορά τους κανονισμούς θα αναφέρουμε τα εξής:

Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές είτε με ακρωτηριασμό, είτε με εκ γενετής ανωμαλία στο κάτω άκρο χρησιμοποιώντας πατερίτσες (παίκτες γηπέδου εκτός από τον τερματοφύλακα) ή στο άνω άκρο (τερματοφύλακες).

Στο γήπεδο αγωνίζονται 7 παίκτες και ο αγώνας διαιρείται σε δύο ημίχρονα των 25 λεπτών με ενδιάμεση ξεκούραση 10 λεπτών. Οι διαστάσεις του γηπέδου έχουν επιτρεπόμενο όριο 70 επί 60 μέτρα με τέρματα 2,2 μέτρων μήκους και 5 μέτρων πλάτους. Απαγορεύεται η εσκεμμένη επαφή με τις πατερίτσες, καθώς δίνεται πέναλτι, ενώ δεν υπάρχει offside.

Στην σημερινή πρώτη αγωνιστική οι διαιτητές που διηύθυναν τα παιχνίδια προέρχονταν από την Ημαθία. Ο κος Αλέξανδρος Καραϊωσήφ που είναι και επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων και ο κος Λάζαρος Γιαγκιτζόγλου.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...